Acu’ vreo 4-5 ani mă ruga frate-meu să-i găsesc un hosting ieftin ca să găzduiască un site static (câteva pagini html chioare). În perioada respectivă mă arsesem deja cu claus web (ăla ieftin și măgar cu clienții) așa c-am evitat alte meciuri cu imbecilul și ieftin nu găsisem decât la ăia de la ghesi.com. Așa că a luat de la ei.

În 4 ani l-au tot mutat ba pe cpanel ba pe parallels (inițial era cpanel/whm, mutat în 2009 în parallels și apoi în 2011 înapoi pe cpanel/whm). Deh, nehotărâți băieții. Pica relativ des dar nah, la banii ăia (~50€ pe an) era relativ ok.

Între timp pe cont au mai apărut 2 wordpress-uri instalate. Mai de nișă așa, nu blogging intensiv (sub 100-150 unici pe zi). Și au stat bine-merci pe hostingul ăla până mai ieri. Când cei de la ghesi (firma se cheamă Total Domination :D ) au blocat contul pe motiv de depășire a memoriei virtuale. Și mai cer încă 65 de lei pe an fără TVA ca să mărească limita respectivă. Că pula lor, e criză. Hai să punem limite de căcat la resursele virtuale și să ardem clienții-n cur acu’ în zilele de sărbătoare când sunt mai darnici la pungă și să-i mai stoarcem de niște bani. Și când le-am bătut obrazul pe tema asta și le-am spus că în pachetul achiziționat nu exista specificată vreo limită a memoriei virtuale mi-au răspuns cu nesimțire “este în termenii și condițiile de pe site” (deși, fie vorba între noi, mănâncă căcat că nici acolo nu scrie nimic de memoria virtuală).

Luați pula mă băieți. I-am făcut cont instant pe elvsoft. Am plătit cu cardul iar băieții de la elvsoft, rapizi ca întotdeauna, nici n-au așteptat să le intre banii în cont și  au activat găzduirea. Prin urmare acu’ mut rapid 2 baze de date + câteva html-uri și îi bag în mă-sa pe ăia care mai au idei d’astea de căcat cu limite muiste pentru conturile de găzduire.

Și cu prima ocazie aș dori să donez și o bere ălora de la elvsoft că-i a doua sau a treia oară când se mișcă incredibil de rapid în condițiile în care suntem între 2 date bine cunoscute de românii care iubesc vacanțele prelungite.