Hipsterisme

Fiind în concediu eram ieri pe la ora 11 prin pat și derulam canalele de la televizor căutând ceva interesant ca să mai am motiv să mai rămân acolo. Atenția mi-a fost atrasă de un papițoi cu fular (cre’ că era frig rău în studio) care comenta pe la B1 despre țiganii care-au stat frumos să-i pozeze el și nu i-au furat aparatele. Momentul în care degetul meu a rămas în aer deasupra butonului telecomenzii a fost când a început să contrazică tema “de ce fac atâția copii oamenii ăștia care-s atât de săraci dacă n-au cu ce să-i crească”. Și a început hipsteru’ să abereze cu și despre Marin Preda, că și acolo tot o familie săracă a fost și că măcar unul s-a dus la școală (da băi pulică, da’ restu’ nu se duceau la furat prin oraș ci erau la muncă cinstită) și alte argumente la fel de tembele și rupte de realitate.

E lecția generală a activistului de fotoliu. Trage și el o vizită scurtă prin zona respectivă după care-și dă cu părerea de pe canapelele televiziunilor. Și evident, e ridicat în slăvi că, nu-i așa, discriminarea e un lucru nașpa rău de tot iar el, geniul pustiu, a reușit să arate o altă fațetă a oamenilor respectivi. Evident nu are absolut nici o legătură faptul că țiganii ăia nu-s atât de proști încât să nu sesizeze că există posibilitatea de-a avea anumite avantaje dacă-l lasă pe “fulărel” să le pozeze puradeii. Și nu are nici o legătură nici faptul că pe el de fapt îl doare-n pulă de țigani da’ până la urmă chestia asta i-a adus cele 15 minute de celebritate.

Pentru test ia încercați să vă duceți în mijlocul țigăniei și să spuneți cuvintele magice “suntem de la primărie” să vedeți ce primitori devin atunci când întrevăd posibilitățile asistenței sociale. Tot pentru test, ia încercați să vă plimbați pe o bicicletă (nu neaparat nouă) printr-un loc similar și încercați să faceți contact vizual cu o gașcă de puradei mai în putere. Câștigați premiul cel mare dacă vă întoarceți și nebătuți și cu bicicleta.

Da’ poate uităm fațeta aia pe care ne-o arată oamenii ăștia zi de zi. De la miile de copiii abandonați în maternități (majoritatea copiilor aflați în asistență socială sunt copiii de etnie rromă), la avioanele pline cu țigani expulzați din țările uniunii europene pe unde-au fost prinși la furat, la zonele de prin țară pe unde nu-i indicat să te plimbi, mai bine ocolești, la intersecțiile și parcările pline de țigani din București, la scenele cu țigani prinși la furat în mijloacele de transport în comun (și-aș putea continua lista mult și bine).

Primele 2 chestii care mi-au trecut prin minte când l-am auzit vorbind au fost :

1. Țiganca care năștea a 7-a sau a 8-a oară și spunea că așa merită statul român, să aibă grijă de plozii ei.

2. Turiștii canadieni care se plimbau cu bicicletele prin România și au fost opriți cu un lanț întins pe drum, bătuți și jefuiți.

Singurii discriminați în România sunt oamenii cinstiți. Ăia care-ar vrea să nu stea cu mâna pe buzunare în autobuze, care ar vrea să nu tremure de spaimă că un țigan își trece lama peste obrazul lui dacă comentează în timp ce este furat, care ar prefera să nu plătească impozite ca alții să beneficieze de ajutoare sociale în timp ce fură si nu muncesc.

1 Comments Hipsterisme

 1. nexus

  Asta imi aminteste de un spectacol al lui Chris Rock unde facea misto de faptul ca mai toti negrii arestati sar cu argumentul “pentru ca sunt negru!”. Recunoastea ca, daca la un ATM pe la 3-4 dimineata, nu se uita peste umar pentru ca ala din spate “e negru”, ci pentru ca vrea sa-l fure. :))
  Sa “caci” in banda copii era o “metoda” in perioada in care NU existau metode contraceptive si NU exista medicina moderna. Atunci eram de acord (puteai sa mori dintr-o banala raceala, nu zic de boli mai complexe), dar acum, cand se fac operatii sa salvezi si copii al caror cod genetic e clar compromis (chiar daca ei supravietuiesc, tot vor transmite genele cu probleme urmasilor), nu cred ca mai e nevoie sa faci 8 copii “ca poate scapa 2-3”. Plus ca nu mai suntem cateva sute de milioane si nu mai se strange “oastea cea mare” sa lupte “cu dusmanii”. Fac o droaie de copii pentru ca le place “procesul tehnologic” si adora banii luati pe alocatii (plus aia adunati prin cersit/furat).
  Am aflat de la un prieten (care a avut ocazia sa ajunga prin India cu serviciul) ceea ce suspectam eu de ceva vreme: “tribul de migratori” a plecat de acolo pentru ca erau pleava societatii (nu credeam sa fi exista vreodata ceva sub “indezirabili”, dar se pare ca a fost). Asa ca sa o lase mai moale toti “doctii” care lalaie imbecilitati pe la TV si sa se documenteze “la origine”. (Similar cum mai tipa unii romani prinsi la furat prin UE ca “e discriminare”, in timp ce noi spunem clar ca aia sunt niste infractori nenorociti.)
  Daca tiganii ar fi fost in stare de ceva vreodata, nu s-ar fi imprastiat la cersit si furat. Si asta nu e discriminare: sa luam la analiza toate popoarele migratoare care au ajuns in Europa din Asia si s-au asezat intr-o anumita regiune – mai sunt vreunii ca tiganii???

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *