moneyAu trecut vreo 2 luni de când aplicația web pentru administrarea domeniilor .ro a celor de la rotld a făcut buba și un algerian s-a pișat cu boltă pe ei.
Atunci, pe lângă declarațiile tembele date prin presă, era vorba că va exista o comisie care va analiza motivele și vor face publice rezultatele “în cel mai scurt timp”.

Ca mai toți cei cu o prezență web în ziua de azi și eu dețin mai multe domenii .ro și mă interesează în mod direct ce se întâmplă cu serviciile de care-ar trebui să beneficiez și pe care le-am plătit odată cu achiziția domeniilor respective. Și am urmărit cu atenție subiectul, atât în perioada respectivă cât și ulterior (așteptam cu nerăbdare rezultatele comisiei pe pagina rotld, imediat după anunțul publicat pe 3 decembrie).

Însă alea întârzie să apară. În schimb au găsit rapid motivul perfect pentru care să cheltuie 2,8 mil. lei (undeva pe la 600K €) pe echipamente și servicii IT, fără anunț de participare. Că deh, era urgent :

Contractul a fost atribuit catre firma Frontal Communication prin negociere fara anunt de participare, in urma analizarii a trei oferte primite.

………………………………….

Situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta, in conformitate cu conditiile stricte stabilite in directiva”

Acu’ chiar sunt interesat de rezultatele comisiei. Fie o să fie o frecție la picior de lemn și nu vor spune nimic relevant, fie vor încerca să justifice achiziția. Asta va fi interesant pentru că e haios să-i vezi cum spun că, deși au luat grămezi de bani pe domenii .ro, n-au avut dotările necesare pentru administrare.

Pentru amuzament, calculați voi cam câte servere pot să cumpere din banii ăia (presupunem un preț mediu de 5000€ pe server) și vă rog încercați să faceți un exercițiu de imaginație și să vă gândiți ce problemă ar fi putut să aibă în noiembrie încât să justifice achiziția de urgență a atâtor echipamente IT.

Hai să nu fim naivi…