Google Chrome

Astăzi s-a răspândit un zvon interesant prin lumea IT. Cum că va apărea (nu se știe când și cum) web browserul creat de Google și numit Chrome.

Zvonurile au pornit de la o bandă desenată primită pe mail de către Philipp Lenssen. Banda desenată o puteți vedea în întregime AICI iar AICI este articolul scris de Philipp Lenssen.

Eu personal am aflat via Slashdot (of course). Prima mea reacție a fost “alt browser ?”. După care am mai stat și-am mai rumegat problema. Pe toate fețele. Sunt genul de utilizator care a renunțat la IE acum multă vreme în favoarea Opera. Am folosit Opera multă vreme și am renunțat și la Opera atunci când au împopoțonat browserul cu widgets și tot felul de chestii useless. Firefox pe de altă parte a avut un suport excelent pentru plugin-uri dar și o grămadă de bug-uri care-ți făceau viața amară când îți era lumea mai dragă. În concluzie cred că este loc pe piață pentru un alt browser care să câștige anumiți useri frustrați de browserele prezente acum ? Eu cred că da. Mai ales că se anunță chestii interesante (dacă ar fi și reale ar fi excelent).

Google ne propune un browser în care fiecare site să fie izolat într-un “sandbox”. În cazul în care ceva “fishy” se întâmplă utilizatorul o să poată închide tab-ul respectiv fără a afecta întreg browserul. Pe lângă chestia asta (pe care-o aștept cu nerăbdare) există și un “privacy mode” (internet is for porn), o nouă mașină virtuală Java precum și alte câteva cookies la fel de utile și care fac viața mai plăcută.

Ce să mai zic ? Bring it on !

L.E. Devine oficială treaba. Ne putem aștepta la un beta chiar în cursul zilei de azi conform googleblog.

4 Comments Google Chrome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *