Greu de închis – I

Nu-i cu Bruce Willis ci cu mine. Nu-i nici cu aeroport sau clădire de birouri ci cu un balcon amărât de la o garsonieră. Nu-i cu teroriști ci cu vecini și cu firme de geamuri și tâmplărie termopan. Nu se trag gloanțe și nu explodează bombe ci se dau bani și se discută la sânge.

Și momentan nu-i decât un proiect început dar din cauza căruia deja am coșmaruri. Mă și văd în maieu, plin de sânge, călcând în picioarele goale pe cioburile din fața blocului (rămase de la dezafectarea geamurilor vechi din balcon) și strigând “Yippee-ki-yay, motherfucker !!!” către vecinul care în urmă cu câteva minute făcea scandal că fac mizerie ( în timp ce eu încercam să-i explic pașnic că voi face curat ) iar acum tocmai era decapitat de o bucată de sticlă mare.

Acum trecând la lucruri serioase cred că iar o să am aventuri cel puțin la fel de interesante ca cele de vara trecută când am renovat baia. De data asta se dă un balcon de închis cu 14mp de termopan. Cine aia a calului a gândit balcoanele astea ar trebuit spânzurat de coaie de fiecare balcon în parte. Sub 1m lățime (90 cm) și 3,8m lungime la 2,5 m înălțime.  Sticlă de sus până jos și nici n-am posibilitatea de a pune 1m de BCA ceva ca pierd din lățime prea mult. O minunăție de lucrare care o să mă usuce de appx. 5000 lei rapid și făra drept de apel.

După vizite lungi și dese pe la diverse firme am mers până la urmă pe varianta QFort și sper sa nu regret. Dacă o să am meciuri și probleme cu ei jur c-o să-mi optimizez blogul la sânge pentru căutări legate de QFort și-i o sa scriu de ei săptămânal. Momentan au fost cei mai ok și pe la preț/calitate și garanția oferită și pe la ajutorul dat în a desena cât mai optim balconul.

Și sincer mi-e mai multă teamă de certurile cu vecinii idioți decât de ăia. Deși planific să-i anunț din timp pe toți cei de sub mine atunci când va fi momentul și să fac și afișe cu scuze pot să pun pariu că tot o să existe un idiot care să comenteze.

Bun. De mâine trecem și la posturi mai ancorate în IT că tot am intrat într-o perioadă ușor mai calmă.

11 Comments Greu de închis – I

 1. ABS

  Stai bine, sefu :)
  Eu am un balcon asemanator, doar ca la mine e si pe coltul cladirii. Adica 90cm-1m latime, 2,5 inaltime si 10-11m lungime totala.
  Acum vreo 3-4 ani eram pe punctul de a face si eu pasul asta, sa scot geamurile vechi si sa pun termopan. Ba chiar au venit baietii de la termopane sa masoare, doar ca au constatat ca sunt locuri in care balustrada e mai in afara decat acoperisul, deci nu au cum sa puna geamurile… ori sa maresc eu acoperisul cativa cm, ori sa dau balustrada inapoi sau sa pun un rand de caramizi, ceva, in interior. Drept pentru care am renuntat, desi ma gandesc acum din nou daca merita.
  Chiar sunt curios sa povestesti cum a fost la tine, sa stiu daca sa apelez si eu la qfort :)
  Cat despre vecini, sunt prea fioros ca sa mai comenteze vreunu. M-am uitat urat la ei cu cateva ocazii si acum se multumesc sa ma injure pe la spate.

  Reply
 2. Arhi

  sa reziste, sa, reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste, sa reziste,

  Reply
 3. Meekuu

  Băi nu, că nu le fac reclamă. Dacă mă calcă pe coadă îi fut de nu se văd pe toate părțile să văd cum rezistă ei. În cazul ăsta pur și simplu ăștia au părut mai profesioniști decât alții.

  Reply
 4. enzo

  Am facut si eu o “treaba” de genul asta acum 3 ani. “S-a meritat!”.
  In ce ma priveste am mutat bucataria pe balconul inchis si am mai castigat oleaca de spatiu in garsoniera, cam inca ~ 6 mp.
  Evident vecinii m-au dat in gat la primarie ca modific “structura de rezistenta”. Cu ocazia respectiva m-am prins ca sunt singurul din bloc cu acte in regula pe toata lucrarea.

  Reply
 5. Cristian

  Și eu mă gândesc să-mi pun niște termopane așa că să ne ții la curent cu rezultatele.

  Reply
 6. Meekuu

  Eh, o să merg blat pe principiul că și până acum (chiar de când am cumpărat noi garsoniera) balconul tot închis era. Fac frumos poze documentate cu “înainte/după” și în caz de ceva le folosesc să i le bag pe gât și să i le scot pe altă gaură (sau invers) funcționarului care vine cu ideea să-mi dea amendă.
  Bine, circulă o chestie neoficială cum că n-ar mai da amenzi pentru că asta ar intra oricum în parte de reabilitare termică (și eu o fac pe banii mei).

  Ah, P.S. Azi trebuiau să vină ăia cu măsurătorile de la QFort (așa cum am convenit cu ei vineri). Au venit o laie. Așa că deja prevăd scandal și nici n-am început bine… Futu-i mama ei de țară…

  Reply
 7. nexus

  Aia cu “modificatul structurii” parca (nu sunt sigur) se aplica daca te apucai sa darami ceva din zid. Daca doar inchizi balconul si nu darami zidul despartitor, nu vad ce mare “primejdie” ar fi. Sa nu spuna ca de la ramele de lemn (si ala cea mai buna esenta de… brad) se “intarea blocul” .

  Reply
 8. Meekuu

  Motivația nu e că modifici structura de rezistență ci schimbi aspectul fațadei. O să fac o poză cu balconul meu ruginit, cu table atârnate de el înainte și o să le-o pun sub nas după.

  Reply
 9. enzo

  La noi in Oradea e mai cu draci functionarimea, mai ales de cand avem un primar care chiar face treaba. Pe undeva au ei dreptate cand iti darami prin casa chestii, cand faci cate o bolta de aia cu spoturi la moda :D . Marele avantaj e ca nu suntem in zona cu risc seismic si de bine de rau blocurile’s construite cu beton calumea made in RSR.
  La noi aici nu cred ca ar merge sa negociezi prea mult cu functionarimea, e un alt stil.
  Daca stau sa ma gandesc si mesterii/firmele de constructii sunt ceva ceva mai serioase. :P

  Azi de exemplu la locuinta de servici (Debrecen – HU) am avut o problema cu niste robinete si am chemat un mester – a venit pe ceas – fix la ora 6, a adus factura pentru absolut toate piesele. Jos palaria.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *