Pe când eram un puțoi, elev de școală generală (printr-a 8-a dacă nu mă înșel) îmi mijise și mie puful sub nas. Și jenat de păr am hotărât într-o bună zi să-l îndepărtez. Mai ales că taică-meu avea tot felul de jucării de oameni mari cu care făcea treaba asta. Așadar am luat aparatul de ras (un Wilkinson din ăla clasic cu lamă) și l-am folosit cu stil ( am reușit să-mi crestez nițel buza superioară în vreo 2 locuri).
Când m-a vazut taică-meu l-a pocnit un râs zdravăn. Și i-a fost suficientă o privire aruncată în treacăt ca să-și dea seama ce-am făcut. Mi-a zis o chestie pe care-o țin minte și pe care astăzi o aprob oftând. Cum că o să ajung să mă satur de bărbierit și-o să regret vremea când n-aveam și stresul ăsta pe cap.

Mare dreptate avea. De atunci am strâns și eu la rândul meu o mulțime de jucării care ar trebui să-mi facă viața mai ușoară și mai plăcută în domeniul ăsta. Am avut toată seria Gillette cu 1,2,3,4,x lame, am avut un aparat Shick, am o mașină de bărbierit Philips iar mai nou mi-am luat un aparat Wilkinson Titanium Quattro. Shick-ul mi-a plăcut dar după ce-am terminat rezervele din pachet n-am mai găsit altele. Ăsta Wilkinson urmează linia începută de Gillette și are vreo 5 lame plus un trimmer la coadă. Acu’ o fi nostalgia de vină sau doar mi se pare mie dar este mult mai mișto decât orice Gillette avut de-a lungul timpului. Nu punem la socoteală mașina pentru că aia e pentru uz rapid în momentele în care nu am timp de tabieturi de genul ăsta. Zic tabieturi pentru că nu suport să mă bărbieresc decât după duș.  Cu toate că am însă atâtea jucării tot nu mă ajută să mă rad mai des. În funcție de mediul în care trebuie să-mi afișez mecla stau și 6-7 zile nebărbierit.

Și tot ca nostalgie am rămas cu o slăbiciune pentru Old Spice. Nu “modelele” astea noi apărute ci ăla original. A fost primul after-shave folosit, mi-a placut deodorantul întotdeauna și de fiecare dată când îl prind pe undeva îl cumpăr. Am luat 2 stick-uri din Budapesta astă vară. Dar nu reușesc să găsesc absolut deloc after-shave-ul (chiar, aș aprecia un pont în direcția asta).

În rest nu uzez geluri de duș prefer săpun, mă spăl cu același șampon de ani buni, n-am alte tabieturi legate de îngrijirea corporală. Voi ?