Aseară am rămas la o băută prin oraș de ziua unui amic. Am plecat de-acasă fără mașină ca să nu stau să trag doar de-o bere sau să ajung s-o las prin centru noaptea dacă beau ceva mai mult. În schimb unul din prietenii veniți aseară n-a fost la fel de inspirat și a mai avut și ghinionul să dea nas în nas cu niște exemplare demne de poliția română. Nu, omul n-a băut nimic. A stat cuminte cu paharul de cola în față toată seara și a plecat treaz spre casă.

Pe undeva pe drum i-a văzut pe 2 băieți cu un scuter cum intră într-un stâlp și fac accident. Ăștia (că mai era unul în mașină) au oprit să-i ajute pe cei 2 scuteriști. Au sunat frumos la 112, au chemat poliția, salvare, etc. Ei, care credeți c-a fost primul lucru pe care l-a făcut poliția când a ajuns ? Hai că nu ghiciți. Au pus accidentul în cârca celor din mașină. Deși cei doi de pe scuter le spuneau că ăștia cu mașina n-au făcut decât să oprească să-i ajute ăia nu, au început cu figurile specifice.

E normal să-i ții acolo și să faci măsurători, eventual să-i pui să dea declarații dacă au fost martori. Dar nu-i normal să-i tratezi ca pe niște infractori. Pentru că asta a fost atitudinea generală. De la pus fiola (cel care conducea mașina avea 0, cel de pe scuter 0,7), făcut comentarii cum că sigur conducea celălalt din mașină care băuse (adică da, e logic, ai doi oameni în mașină, unul treaz și unul băut, mașina e a aluia treaz dar conduce ăla băut), cărați la poliție și puși să dea declarații, până la luat permisul și pus să vină a doua zi la Udriște după el.

Degeaba au insistat ăștia doi din mașină să verifice camerele de trafic, să-i întrebe și pe ăia doi de pe scuter. Poliția română știa una și bună. Să ardă fraierul nevinovat care-a oprit să ajute. Pentru proasta inspirație de-a opri au pierdut și cealaltă jumătate de noapte și-au mai făcut și un drum dimineața la ora 6 până la Udriște ca să recupereze permisul. Ca să se învețe minte să mai fie bleg și data viitoare.

Și ăștia fac scandal că vor salarii mărite…