Anti-fumat

Ministrul Sănătății a anunțat programul național anti-fumat. Finanțat chiar din taxa pe viciu îi va ajuta pe cei care doresc să scape de iarba-dracului.

O să număr zilele până când îl aud pe primul “altruist” care o să spună că el fumează ca să poată alții să se lase de fumat mai ușor.

L.E. Ok, eram optimist. După appx. 10 minute de la postare :

Piticu (24.08.2007 23:40:26): aoleu
Piticu (24.08.2007 23:40:26): :))
Meekuu (24.08.2007 23:40:35): ah ?
Meekuu (24.08.2007 23:41:56): nu-mi zice…. te-am nimerit cu fumatu’ :D
Piticu (24.08.2007 23:42:00): da
Meekuu (24.08.2007 23:42:34): ok, deci tai “zilele” si pun “minutele”

Mă tem c-am avut o influență negativă asupra programului anti-fumat prin postul ăsta…

2 Comments Anti-fumat

 1. nexus

  Chestia cu programul anti-fumat este ca si dezalcoolizare: daca omul vrea, renunta singur; daca nu, poti sa faci tu orice – tot degeaba.
  Stiu om care la vreo luna dupa operatie de ulcer perforat (si dupa ce doctorul i-a recomandat fara tigari si tarie) fuma linistit. Si nu era vorba de o tigara pe zi…

  Singura chestie pe care o am cu fumatul este legata de fumatul in nasul altora. Cam de fiecare data cand ies de la metrou pe scarile rulante se gaseste un taran care a descoperit in tutun calea catre nemurire sa isi aprinda tigara FIX la urcare. Nu poate astepta un minut sa nu ii bage pe toti in fum ca moare (sper eu…). Si din aceasta problema se naste o varianta constructiva (pentru bugetul statului – care poate asa nu se mai uita la impozitele pe salarii ca unica sursa de “inavutire”): sa fie o amenda “grasa” (cu trei zerouri in coada) pe fumatul in locuri publice si sunt sanse ca omul sa renunte. Nu de alta, dar nu stie cand poate face un cancer, insa amenda trebuie sa o plateasca acum. ;)

  Amenzile (aplicate, nu doar anuntate ca “mari realizari ale partidului” – oricare ar fi el) sunt singura cale de a face omul (ma refer la marea masa a populatiei) sa inteleaga ceva. In rest, sunt tampenii si campanie politica.

  P.S.: Nicolaescu e un retardat la fel de mare ca si Vosganian cu “echilibrarea balantei de plati” pe carca oamenilor care trimit bani in tara. Ieri declara ca nu stie nimic de faza cu dioxina in loturile de Danone si ca, oricum, “asta nu tine de Ministerul Sanatatii”. Daca o treaba legata de produse alimentare contaminate cu o substanta care indiferent de concentratie tot dauneaza grav sanatatii (in diverse moduri “interesante”) NU tine de Ministerul Sanatatii, atunci sunt si eu curios CE tine de fapt de acest Minister???

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *