Ia parcarea neamule

Nu pot să zic că m-au deranjat vreodată parcările Dalli. Din contră, prefer să-mi știu mașina lăsată într-un loc amenajat (da, știu, e relativ) decât să deranjez pe cineva lăsând-o pe marginea drumului. Am așteptat în schimb curios trecerea parcărilor de la Dalli în subordinea Primăriei Capitalei. Poate că o să vedem ceva schimbări în bine.

Și am văzut schimbări. Am câteva locuri în București unde parchez în mod regulat. În piața Lahovary lângă Romană, la Universitate lângă TNB și prin zona Sălii Palatului. Primul contact cu noii angajați l-am avut la Romană. Singura schimbare a fost că tanti cea nouă i-a lăsat pe vreo 2 cu mașinile parcate cam într-o dungă încât locul de lângă ei era cam de nefolosit. În rest același preț și un tichet de parcare mult mai colorat (sorry, nu i-am făcut poză că l-am aruncat între timp).
După care, la câteva zile distanță, am revenit în aceeași parcare. Tot pe la aceeași oră (~15). Angajatul primăriei ia-l de unde nu-i. În schimb au sărit 2 minoritari să mă “îndrume” spre un loc liber de parcare. Chestie care s-a mai repetat de câteva ori. Per ansamblu pot să spun că băieții fac o treabă mai bună în ceea ce privește îndrumarea șoferilor decât tanti de la primărie.

Surpriza mare însă am avut-o la TNB. Unde parcarea din fața teatrului a fost desfințată. Nu mai poate fi folosită decât pentru cei care vin la teatru (noroc că la momentul respectiv chiar la teatru mă duceam). O să fiu tare curios cum o să mă descurc atunci când vin să beau un ceai pe la motoare. Cum piesele de teatru se joacă de obicei seara nu văd motivul pentru care nu se poate folosi parcarea respectivă în timpul zilei. În timpul zilei tot cu puradeii pripășiți prin zonă reușești să parchezi mașina. Parcarea de sub Inter este mult prea piperată. La fel de piperată ca cea din fața Ateneului (unde-am lăsat juma’ de milion pentru câteva ore petrecute la o conferință acum ceva vreme (da, de fraier)).

La Sala Palatului am pățit-o cam la fel. Minoritarii au luat în stăpânire parcarea și se orientează rapid.

Și-acu’ întrebarea mea către istețu’ ăla care-a gândit mișcarea asta cu preluarea parcărilor Dalli e următoarea. De ce nu-i angajați băi nene pe întreprinzătorii ăștia în loc să lăsați parcările la mila lor ?

1 Comments Ia parcarea neamule

  1. nexus

    Problema era ca lua nu mai retin cine “banul poporului”, ban care acum nu o sa mai sustina locuri de munca pe de o parte si impozite la stat pe de alta – nu prea cred ca puradeii platesc vreuna din ele.
    Felicitari partidului ca a starpit inca o activitate infractionala…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *