Sau “Black Friday-ul fraierului”…

Aveam neapărată nevoie de un răhățel mic și ieftin. Mai precis de un card reader microsd ca cel din poza de mai jos. Din păcate nu se găsește la eMag (care-a ajuns cam singurul magazin online civilizat de pe la noi). Așa că mi-am călcat pe inimă și, deși ziceam că NU o s-o mai fac niciodată, am comandat de la PcGarbage.

MG2

Pentru că răhățelul respectiv este (fără microsd în pachet) vreo 8 lei doar și pentru că le pierd sau le stric des, am comandat vreo 3. Unul chiar pentru altcineva de data asta. În plus am mai luat și un hdd extern pentru ăi bătrâni ai mei. Deși era comanda gratuită la ei și pentru ăia 8 lei. Da’ mi-a fost rușine să pun curierii pe drumuri doar pentru atâta lucru. Da, am regretat dar vorba lu’ domnu’ Klaus, mai bine pierd decât să fiu mârlan.

Comanda a fost făcută vineri pe la prânz și plătită online cu cardul. TOATE produsele apăreau ca fiind pe stoc furnizor și livrarea până miercuri. Aproximativ o oră mai târziu primesc mesaj de la consultantul de vânzări alocat prin care-s anunțat sec de faptul că toate produsele sunt disponibile în stoc furnizor, comanda se va pregăti vineri seara și produsele vor fi livrate în perioada 22-24 noiembrie.

pcg1

Îmi sare instant țandăra și trimit un mesaj prin care să-mi exprim nemulțumirea :

pcg2

 

Mesaj la care nu primesc ABSOLUT nici un răspuns. Până aseară pe la ora 18 când sunt anunțat tot sec de faptul că au predat comanda mea curierului și că va fi livrată a doua zi (adică azi, miercuri) între orele 9-18. Dacă n-aveam inspirația să dau adresa alor mei din Militari mai că le-aș fi băgat iar ceva cărniță în frigider. Fiind în continuare inspirat m-am gândit să elimin din start orice problemă și-am contactat firma de curierat, le-am dat numărul AWB-ului și i-am rugat să-mi spună totuși un interval mai precis pentru livrare, nu 9-18. Nu de alta da’ nu toți stăm cu mâna pe pulă 9 ore pe zi într-un singur loc. Am fost asigurat că voi fi contactat de curier în cel mai scurt timp să mi se comunice ora cât mai exactă a livrării.

Problema era că și maică-mea era pe drumuri azi dimineață. Noroc că am avut eu drum pe acolo și am dat o fugă pe la ei să aștept curierul cât era maică-mea plecată. După aproximativ o oră, se întoarce maică-mea și plec eu. Mă urc în mașină, bag casca în ureche, pornesc motorul, îmi aduc aminte c-am uitat să-i zic ceva maică-mii și-o sun pe mobil. Și fix când treceam prin fața scării vorbind cu maică-mea la telefon văd un gigel cu vestă de SameDay Courier (inteligenții care livrau comanda) și cu un pachet de la PcGarage. Primul gând care mi-a trecut prin minte a fost “Și când paștele mă-tii aveai de gând să suni la telefon idiotule ? Când erai în fața ușii ? “. Din păcate, fiind angrenat într-o discuție cu maică-mea mi-am reprimat toate cuvintele obscene.

Recapitulăm greșelile ?

1. PCGarage dă ca termen de livrare o săptămână în condițiile în care produsele apar ca fiind pe stoc și livrarea se făcea în București. Eu înțeleg că urmează Black Friday. Da’ asta nu ar trebui să fie o scuză pentru pregătirea comenzilor date ÎNAINTE de Black Friday.

2. PCGarage nu răspunde mail-ului trimis. Iarăși, înțeleg că-i Black Friday și că angajații competenți sunt folosiți pentru pregătirea evenimentului. Dar nu ar trebui să lași o maimuță autistă să preia comenzile dacă știți că nu-i capabilă să comunice cu clienții.

3. Curierii care au pretenția să stai complet nemișcat în același loc 9-10 ore până când catadicsesc ei să livreze comanda și livrează fără să te anunțe înainte cu un telefon merită cea mai aprigă muie. Ăia de la Fan Courier s-au mai învățat. Acum primești prin SMS și numărul de telefon al curierului și îl poți anunța direct de eventualele modificări ale programului. Restul se pare că sunt cu câțiva pași în spate. Mai în fund.

Mdap, să-mi fie învățătură de minte. Și sper să-i văd cu serverele crăcite și cu vânzari triste pe ăștia de la PC.