Povesteam aici cum am rămas fără carnet și acum sunt nevoit să reiau de la 0 procesul birocractic (exceptând examenul auto) pentru obținerea unui nou permis.

Mă așteptam să dau peste câteva tâmpenii dar una chiar iese în evidență. Pentru un permis nou de conducere trebuie să faci un examen medical. Știm cu toții cum am făcut acel examen medical. Eu pe vremea când l-am făcut n-am dat nici șpagă și tot nu s-a uitat nimeni la mine serios. Am intrat în fiecare cabinet, am zis săru-mâna, mi s-a pus ștampila pe formular și-am ieșit. Nu contest nevoia unui examen medical atunci când îți iei permisul de conducere. Nu contest nici măcar nevoia de-a face acest examen medical periodic. Dar într-o țară în care sistemul medical este așa cum este nu cred că examenul ăsta are vreo valoare. Aduce însă niște bani la buget.

Ei, până aici mai nimic anormal. Însă ce-am aflat eu de pe site-ul instituției DRPCIV (vă las singurei să deslușiți taina care se ascunde în spatele celor 6 litere fără un sens aparent) este că, atunci când încă nu ți-a expirat permisul de conducere dar ești aproape de-a expira poți să-l înlocuiești fără a mai face vizita medicală. Adică dacă îți expiră permisul pe 20 februarie să zicem și tu te duci azi, nu mai faci vizita medicală. Dacă în schimbi ajungi pe 21 februarie, o faci.

Logica ? Nu reușesc s-o găsesc. Ajutați-mă…