În ultima vreme am cam început să mă satur de halul în care au ajuns lucrurile prin țara asta. Parcă-i din ce în ce mai nasol și parcă numărul de cretini crește de la o zi la alta. Poate greșesc și numai eu am impresia asta dar nu cred că era chiar așa acum vreo 4-5 ani.

Acum mi-ar fi mai ușor să specific care-s chestiile care nu-mi provoacă silă decât să zic ce mă enervează. Mă bucur când mai văd că există oameni (și în mod îmbucurător și ceva mai tineri decât mine) care dau dovadă de bun simț. Dar din păcate ei sunt puțini și mai ales mult prea liniștiții și la locul lor. Beleaua mare cu oamenii de bun simț este că ei preferă să nu se implice, preferă să stea la locul lor și să nu se coboare la nivelul maimuțelor.

Nu știu, nu am soluții pentru ce se întâmplă la noi. Nici nu știu cine-i cu adevărat vinovat. Însă am impresia că sunt destui care preferă situația actuală. E normal, e mult mai ușor să manipulezi o țară de cretini care ascultă manele și fac rating OTV-ului decât să dai socoteală în fața unor oameni cu niște repere morale clare, cu bun-simț, responsabilitate și ceva școală. Prin urmare toate televiziunile se întrec în a ne prezenta programe idioate, adunături de “freaks” puși în situații penibile, Nikite, Naomi și alții asemenea lor. Și pentru ei e mult mai simplu decât să-și pună creierele la contribuție pentru a avea niște programe decente. Deja se merge pe “asta cer oamenii, asta le dăm”. Asta că tot mă întrebam zilele trecute de ce nu-i capabilă nici o televizune să difuzeze Simpsons la noi în țară. Dan Diaconescu, Nikita și Oana Zăvoranu fac mai mult rating decât orice show pentru care telespectatorul ar avea nevoie de un dram de inteligență.

Și pe stradă, în transportul în comun, în trafic, situația este exact la fel. Nesimțirea devine un atu, tupeul este invers proporțional cu anii de școală, maimuțele câștigă. Ä‚la călare pe mașini de peste 50 000 € este privit cu teamă și respect chiar și de cei cu mulți ani și multe clase în fața lor. E un reflex condiționat sau poate doar un instinct de supraviețuire care-i cere să se gudure pe lângă cei care azi au banul și puterea și pot să-l scape de sărăcie.  A intrat într-un cerc din care nu mai are scăpare. De aia avem profesori cerșind în fața lui Vanghelie.

Ce m-a apucat ? Mai nimic, doar că se anunță vremuri căcăcioase și sunt tare curios dacă se ivește vreo șansă să se schimbe ceva în bine sau intrăm până la gât în jegul ăsta care ne înconjoară.