Am un card de debit la BCR de pe vremea când eram student și primeam bursă. Comod din fire l-am păstrat și după. Sunt relativ mulțumit de internet banking-ul de la BCR (nu merge doar pe IE și pare decent dpdv al securității) așa că n-am simțit nevoia să îmi fac cont la altă bancă. Din când în când mai am câteva probleme dar nu ceva major.

Ieri în drum spre casă am intrat prin Metro ca să iau câteva chestii utile. Trebuie să precizez că de fiecare dată când ajung în Metro ajung să zic la ieșire printre înjurături că nu mai calc niciodată pe acolo. Și totuși am memoria scurtă și uit. Așa și ieri. Am agățat cele 4-5 produse pe care vroiam să le iau și am ajuns cu ele la SINGURA casă deschisă dintr-un întreg magazin. Le pun pe bandă, le citește, la pun în coș, dau frumos cardul de BCR să plătesc și na surpriză că nu merge. Mai încercăm odată, la fel. Eroare de sistem nu de “fonduri insuficiente”. Schimbă POS-ul cu ăla de Țiriac și mai încearcă odată. Cum n-aveam cash la mine și fiind și ușor enervat (pe Metro deocamdată) i-am zis domnișoarei c-o las cu coșul acolo dacă sistemul nu merge. A mai încercat odată pe POS-ul de la BCR cu același rezultat. Am lăsat coșul în fața raftului și-am tăiat-o.

Câteva ore mai târziu am pus niște benzină și-am plătit cu cardul. A mers bine-merci. Am mai plătit ceva într-un magazin și am intrat prin Cora să cumpăr chestiile pe care vroiam să le iau din Metro. La casă, surpriză. Eroare la plata cu cardul, de data asta “fonduri insuficiente”. Oarecum puzzled am plătit cash (scosesem și niște bani între timp) și ajuns acasă am verificat contul din bancă prin internet banking.

Pe contul meu aveam blocată suma totală a celor 4 tranzacții eșuate din Metro. Un total de aproximativ 1000 de lei blocați. Am pus mâna pe telefon, am sunat la asistență carduri și am întrebat o domnișoară de acolo ce se întâmplă. Mi s-a răspuns că au fost probleme de conectivitate și că “se lucrează la remedierea problemelor”, sa  mai verific în cursul zilei de mâine. Adică azi. Azi la fel.

Așa c-am pus din nou mâna pe telefon și-am sunat la ei. Aceeași placă, eroare de sistem ieri și ar trebui ca banii să fie puși în cont automat. Dar mă transferă și la un coleg de la alt departament care-mi poate da mai multe detalii. Ajung pe “mâna” colegului care-mi spune că trebuie să mă duc să fac o sesizare scrisă la una din bănci ca să-mi poată debloca sumele manual. Păi băi nene, când banca face câte-un fail din ăsta major, vezi că tranzacțiile sunt blocate din cauza asta, de ce paștele mă-sii trebuie să pui clientul pe drumuri ca să-și recupereze banii ?

Pentru că asta-i politica băncii…

Ei să nu-i bagi în pizda mă-sii ?