Love is blindness

În ultima plimbare făcută dus-întors spre Brașov am avut în playlist doar Jack White. Și asta în principal din cauza piesei din titlul articolului.

“Love is blindness” este o melodie scrisă de Bono folosind pianul pentru (zice-se) Nina Simone (o altă variantă pe care mi-ar fi plăcut s-o ascult) prin 1991. Cântată apoi împreună cu toată formația U2 în sesiunile de înregistrare pentru Achtung Baby a ajuns să fie parte a albumului. Și, aici e părerea mea personală, singurul lucru care face piesa ascultabilă e bucata de chitară a lui The Edge de la final.

Varianta lui Jack White a apărut prima dată pe albumul tribut “AHK-toong BAY-bi Covered” (2011) dar a câștigat popularitatea odată cu varianta din 2013 a filmului “Great Gatsby”. Și ascultându-le pe ambele de câteva ori nu pot decât să constat că Jack White pur și simplu reușește să scoată dintr-o piesă relativ banală a celor de la U2 o mică capodoperă. Pur și simplu interpretarea e demențială și n-aș fi zis că White, care nu are o voce extraordinară, poate să-i arate lui Bono “cum se face”. Și, iarăși părere subiectivă și personală, parcă și un pic lui The Edge. Ar putea fi o scuză cei 20 de ani scurși între cele 2 versiuni dar nu pot să spun ca versiunea lui White sună neaparat “modern”. Sună doar mai bine și mai apăsat.

 

5 Comments Love is blindness

 1. lichu

  Nu stiu de ce mi se pare ca foloseste un fel de ecou, reverberatie, pe care eu o asociez cu manelistii!
  Gusturile nu se discuta.

  Reply
 2. titi piratu

  cash – personal jesus, hurt
  dylan care canta acum all along the watch tower cum o canta hendrix…

  Reply
 3. vlad

  Cred ca si eu tot Hurt as fi dat ca exemplu de cover in care interpretarea este complet diferita (ambele sunt fabuloase). Fiecare artist transpune in cantec experientele personale si Bono si White transmit lucruri diferite prin cantecul asta la fel cum Johnny Cash si Trent Reznor, cu experiente de viata si in momente diferite interpreteaza complet diferit Hurt. (https://www.youtube.com/watch?v=AvJKVKglIRs vs. https://www.youtube.com/watch?v=SmVAWKfJ4Go)
  Nu stiam de Love is Blindness dar acum ca mi-ai atras atentia nu stiu sa-ti spun care imi place mai mult, ambele sunt super:) Merci

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *