Bătrânul meu VW Polo a făcut prin octombrie vreo 13 anișori de viață. Și după o serie de probleme care m-au uscat de niște bani m-am gândit la venerabila lui vârstă și m-am hotărât să îl las să-și trăiască bătrânețile în tihnă, prin oraș, nu chinuit pe drumuri lungi. Plimbarea de săptămâna trecută din Brașov a fost ultima la drum lung făcută cu Polo și de luni sunt posesorul unui Ford Focus Break din 2012 automat căruia îi fac zilele astea procedurile de înmatriculare.

Dar pentru că nu se putea să meargă lucrurile șnur, în timpul săptămânii trecute, ori cât a stat mașina noaptea în fața hotelului ori cât a fost parcată acolo unde-am avut treabă, un om de treabă s-a apucat și i-a smuls proiectoarele de ceață și grilele. Chestie pe care-am descoperit-o de abia când am oprit la o benzinărie la intrarea în București.

Îmi era și-așa destul de greu să mă desprind de mașina pe care-am condus-o cu plăcere în ultimii 6 ani și cu care-am bătut Ungaria, Serbia, Muntenegru, Croația și o bună bucată de România (~100k km în total). Când i-am mai văzut și găurile în caroserie unde fuseseră proiectoarele mi-a stricat ziua complet. Aștept să-i rezolv problema asta și s-o pun la vânzare pe Autovit sperând să-i găsesc un proprietar pe măsură că merită.

Cât despre ăla care-a smuls proiectoarele, sper să-l fută-n cur o turmă de negri supărați și cu nasu’ mare.