Oameni de bine

Bătrânul meu VW Polo a făcut prin octombrie vreo 13 anișori de viață. Și după o serie de probleme care m-au uscat de niște bani m-am gândit la venerabila lui vârstă și m-am hotărât să îl las să-și trăiască bătrânețile în tihnă, prin oraș, nu chinuit pe drumuri lungi. Plimbarea de săptămâna trecută din Brașov a fost ultima la drum lung făcută cu Polo și de luni sunt posesorul unui Ford Focus Break din 2012 automat căruia îi fac zilele astea procedurile de înmatriculare.

Dar pentru că nu se putea să meargă lucrurile șnur, în timpul săptămânii trecute, ori cât a stat mașina noaptea în fața hotelului ori cât a fost parcată acolo unde-am avut treabă, un om de treabă s-a apucat și i-a smuls proiectoarele de ceață și grilele. Chestie pe care-am descoperit-o de abia când am oprit la o benzinărie la intrarea în București.

Îmi era și-așa destul de greu să mă desprind de mașina pe care-am condus-o cu plăcere în ultimii 6 ani și cu care-am bătut Ungaria, Serbia, Muntenegru, Croația și o bună bucată de România (~100k km în total). Când i-am mai văzut și găurile în caroserie unde fuseseră proiectoarele mi-a stricat ziua complet. Aștept să-i rezolv problema asta și s-o pun la vânzare pe Autovit sperând să-i găsesc un proprietar pe măsură că merită.

Cât despre ăla care-a smuls proiectoarele, sper să-l fută-n cur o turmă de negri supărați și cu nasu’ mare.

12 Comments Oameni de bine

 1. a.aurel

  E groaznic blestemul invocat asupra amaratului! :)

  Sa stapanesti sanatos focus-ul. Daca ai trecut la break probabil ai planuri serioase sau se exercita o presiune asupra ta.

  Reply
  1. Radu

   Nope, pur și simplu așa am găsit mașina și cum mi-a plăcut restul am acceptat și-am trecut peste faptul că-i break. Preferam varianta hatchback, mi se pare mai frumoasă, dar asta e.
   Avantajul ar fi că în asta intră lejer niște servere dacă am de cărat :D

  2. Radu

   @gupi, n-ai tu idee cât de bine mi-a prins mașina socrului când am luat alea de la tine. Că la mine în Polo n-ar fi intrat de nici o culoare.

 2. Cristian Banu

  Salut,

  am mai pus un comentariu, dar cred că a intrat în spam. Mă interesează mașina, dar mai spre martie-aprilie. Dacă nu te grăbești poate îmi dai mai multe detalii la adresa de la mesajul anterior (asta nu funcționează). Mulțumesc,

  Reply
 3. Tyby

  Enzo, pe ce te bazezi cand spui asta?! Powershift chiar este o transmisie buna si placuta, comparabila cu DSG-ul VW. Principiul este acelasi, cred ca am scris pe undeva destul de multe despre subiect (dual-clutch transmissions).

  Reply
 4. mario

  Of, daca o puneai la vanzarea acum 1 luna o luam eu.
  Asa am cumparat una tot de pe polo forum, dar tare mi-ar fi placut sa fie rosie.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *