Meșteri

Zilele trecute eram programat la ora 9 dimineață pentru montarea unui detector de gaz în apartament. Meșterul a ajuns la 9 și 10 minute cerându-și scuze că a întârziat, s-a apucat de treabă, a montat tot ce era de montat frumos și repede și-a mai făcut și curat lună la locul de muncă. Singurul lucru mai neaoș a fost că la prezentarea modului de funcționare al detectorului de gaz prima chestie menționată ca o treabă extrem, dar extrem de importantă a fost faptul că detectorul se va declanșa și la țuică fiartă și vin fiert. Probabil am eu față de om care e mare fan țuică fiartă sau ceva și-a vrut omul să mă liniștească. În rest, nimic de reproșat.

Pe de altă parte, având blocul în reabilitare de prin toamnă, acum terminat, am aerul condiționat scos și demontat pe balcon. Inițial apăruse prin bloc un anunț în care se menționa faptul că vor veni să le monteze pe 2 mai cei care le-au demontat, plătiți în pachetul de reabilitare al blocului. Au venit o laie. Apoi am mai auzit un zvon mai acum o săptămână, am și rămas acasă în ziua respectivă doar, doar or veni, n-a venit nimeni în tot blocul. A doua zi evident m-am dus la muncă, m-am întors seara, 80% din aerele condiționate din bloc montate.
Săptămâna trecută, vineri, fac rost de numărul de telefon al celor cu montarea și îl sun pe nene. Îmi răspunde, îl întreb când ajunge și pe la noi, zilele astea, îmi spune că joi și vineri o să fie pe la noi pe la bloc. “Ok, hai să programăm pentru joi” zic eu, “pentru că vineri voi fi plecat din localitate”. “Ah, nu, că o să uit” mi se răspunde. “Mai bine mă sunați joi dimineață”.
Azi e joi și, deloc surprinzător e dimineață. Las să se facă o oră decentă pentru sunat oamenii care nu au chef de muncă (din proprie experiență, ora aia e 9) și pun mâna pe telefon. Îmi răspunde meșterul, îi spun cine sunt și ce vreau la care mi se răspunde “Ah, dar știți, când am vorbit cu dumneavoastră nu am realizat că azi va fi sărbătoare și eu când e sărbătoare nu muncesc”.
Prin urmare acu’ caut să montez aerul condiționat plătind direct pe cineva dornic să muncească și nu pot să nu mă gândesc la toți ăia care se plâng că o duc prost că nu-i ajută ăl de sus.

4 Comments Meșteri

  1. rdb

    Daca cumva te suna dupa ce gasesti pe altcineva sa il monteze, pune-i o ora aiurea cand oricum nu esti acasa si cand te suna ca vine zi-i ca atunci cand l-ai programat nu stiai ca o sa ai nevoie de AC, asa ca ai chemat pe cineva care a venit rapid sa il monteze.

    Reply
  2. ABS

    Probabil ca el a fost plătit pentru montat toate. Dacă o faci pe banii tăi, îl doare fix la bascheți.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *