Recruiting

Una din companiile din mediul IT de la noi, o companie chiar destul de veche pe piață, a pornit acum ceva ani un “proiect” prin care dorea să atragă tinerii absolvenți ai facultații de Automatică și Calculatoare. Compania se cheama Tornado iar proiectul se numește netStart.

Intâi o să spun despre parțile bune ale acestui proiect. Pentru că exista și multe parți bune. Eu personal n-am participat decât anul trecut dar am auzit despre netStart înainte de momentul ăsta.  netStart se dorește a fi un seminar de Tehnologii în domeniul Rețele si Telecomunicații. Și din anumite puncte de vedere reușește acest lucru. Tornado are cațiva oameni bine pregatiți in domeniul ăsta și asta am văzut-o anul trecut cu ocazia prezentărilor susținute de ei. E bine ca prezintă studenților un mic preview a ceea ce-i așteaptă în domeniu. Că le spune că nu sunt toate atât de frumoase și de roz cum cred ei. Că e normal ca atunci când lucrezi cu clienții să ai parte și de bullshit și mai mult de atât, să fii nevoit să oferi și tu bullshit. Din punctele astea de vedere oamenii au fost cinstiți.

Și atunci cam pe unde greșesc ei ? Păi în primul rând greșesc prin faptul că nu au știut sa-și facă simțită prezența în restul anului universitar. Anul trecut s-au ridicat câteva voci dintre cele ale studenților și au acuzat faptul că, in urmă cu un an au promis că vor menține o legatură mai strânsă cu studenții interesați prin intermediul unui forum. I-am ascultat atunci cum au făcut mea-culpa și au zis că vor remedia greșeala. Au mai fost întrebați de ce nu încearcă să se facă utili facultății printr-un laborator echipat, prin ceva mai palpabil decât prezența lor 2 zile pe an. Răspuns ocolit cu grație printr-o replică care spunea că, într-un laborator nou echipat n-au acces foarte mulți studenți. Å¢in să-i contrazic și sa ofer ca exemplu IXIA care a echipat complet unul din laboratoarele facultății chiar la începutul acestui an. Și au acces destui studenți acolo. Inutil de spus că nici anul asta nu s-a mai auzit nimic de cei de la Tornado și nici de proiectul lor prin care doreau să țina legătura cu studenții facultății. Ar fi trebuit să cam înceapa și site-ul lor (www.netstart.ro) este complet parasit. Ar fi putut să facă recrutare într-un mod mai inteligent. Și să facă și reclama firmei totodata. Deși majoritatea produselor lor cam sug. Brand-urile proprii Tornado (Qubs, Kinetix, BrandRex) nu prea reușesc sa fie fiabile și să facă o impresie prea bună (din 21 de PC-uri Kinetix luate au picat vreo 8 in mai puțin de 3 luni). Inițial vroiam să scriu ceva mai optimist despre relația cu cei de la Tornado și de netStart și s-o fac dupa netStart-ul din acest an.
Să înțeleg că au toate posturile ocupate anul ăsta ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *