linksysbyUmblă zvonul prin târg cum că Cisco ar vrea să se descotorosească de Linksys. Ca “bătrân” IT-izd cu oareșice experiență am urmărit relația Cisco/Linksys încă de la începuturi. Am folosit produse Linksys înainte de-a fi preluați de Cisco și țin minte că erau niște echipamente bunicele pentru piața SOHO. Chiar și nițel după achiziție, când începusem să mormăi pe sub mustață și să înjur, ( s-au scumpit măgărește de mult iar singura modificare consta în logo-ul Cisco aplicat în interfața web) erau o alternativă bună pentru aceeași piață.

Ei, de câțiva ani în schimb lucrurile s-au schimbat. A apărut la Cisco seria SMB care-i compusă din echipamente Linksys (dar nu mai scrie nimeni Linksys pe ele). Și care sunt vândute la niște prețuri mari pentru ceea ce știu să facă. Și pe care le-am înjurat de nenumărate ori din cauza faptului că au o interfață de management cretină.  Apoi au început să facă un marketing ultra-agresiv cu ele și au început să le împingă în față.   Și uite-așa s-au ars o grămadă de manageri care s-au udat instant la vederea unui preț aparent bun pentru niște echipamente Cisco și care n-au avut habar că au dat banii pe niște rahaturi poleite (really, carcasele sunt argintii).

Cât despre echipamentele care încă se vând sub numele de Linksys, e amuzant să vezi cum WRT54GL e încă o vacă bună de muls fraierii și n-au fost în stare atâția ani să scoată un alt produs care să ajungă la popularitatea ăstuia.

Acu’ mă aștept ca ăia care vor cumpăra Linksys să redea gloria de odinioară și să le văd că măcar pe segmentul de home user încep să concureze cu jucăriile făcute de Asus în ultima vreme. Și m-aș amuza teribil să văd un producător de echipamente home-user (nu neaparat Linksys) care să folosească direct dd-wrt/openwrt sau ceva de genul ăsta pe post de firmware. Nu de alta da’ majoritatea făcute in-house cam sug.