O zi proasta

Ok… tocmai am avut una dintre cele mai proaste zile ever… Zi care a debutat (cum bine se poate vedea mai jos) extrem de prost.

Plecand de la momentul cu dusul o sa continui povestea. Dupa dus au urmat cateva minute in care am citit mailul, am scris 2 posturi aici si m-am apucat sa ma imbrac. Primisem un telefon mai devreme ca trebuie sa ajung de urgenta pe la un client care avea o problema cu VPN-ul. Cand sa plec de-acasa si sa-mi pun ochelarii pe nas, raman cu un brat de la ochelari in mana. Ochelari pe care de abia ii luasem in urma cu cateva luni si pe care am dat destui bani (lentile antireflex and stuff). Injur, blestem si ma apuc sa-mi caut vechea pereche de ochelari. In timpul asta imi faceam mustrari de constiinta ca ma asteapta aia la firma si eu n-ajung la timp. Problema mare era ca la ora 1 trebuia sa ajung in Politehnica pentru pregatirile ACM. Dupa juma de ora de cautari m-am lasat pagubas si am plecat asa. Nu-s atat de chior incat sa am neaparata nevoie de ochelari cand merg pe strada (-1 dioptrii).

Plec in graba si ma urc intr-un 336 la Gorjului. Oarecum gol autobuzul. Ajung la Cotroceni si cam cand face dreapta prin fata pe la Municipal se scapa unu pe el prin autobuz. Picture this… autobuz appx gol, geamuri inchise ca deh… e frig afara, si un miros nene… de se simtea din fata pana in spatele autobuzului. Deja am inceput sa ma intreb ce ma mai asteapta.

Ajung intr-un tarziu la Romana la firma si intreb de om. Primesc stirea (cu zambetul pe buze) ca respectivului i s-a facut rau si a plecat acasa. Si sunt intrebat (tot cu zambetul pe buze) daca nu revin peste 3 ore. Well… NU ! M-am carat spre Poli si am ajuns doar cu 15-20 de minute peste ora 1.

Parca am mai povestit pe undeva despre ACM… Este un concurs de programare care, pana anul trecut, era sponsorizat de IBM. De cand IBM a renuntat la a mai fabrica PC-uri si respectiva divizie a devenit Lenovo, se pare ca nu mai exista sponsorizare din partea lor. Sau cel putin NU in calculatoare. Asa ca au venit PC-uri de la Flamingo ( o sa pun poze cu sala maine-poimaine). Coordonam activitatea pe acolo, intins mesele, montate PC-urile, tras cabluri de alimentare, retea, pus switch-uri, etc… Pe la 5 plec cu masina unui coleg pana in Cora ca sa cumpar cate ceva de baut si niste etichete. Conduc, evident, fara ochelari la ochi. Surprinzator nu patesc nimic.

Problemele incep sa apara de abia cand ne apucam sa multiplicam imaginea pe cele 43 de PC-uri din sala. Folosim Udpcast, o jucarie care ne permite sa multiplicam un hdd prin retea, destul de rapid. Se bazeaza pe linux. Ei.. problema era ca udpcast-ul nu avea drivere ca lumea pentru hdd-urile s-ata (pana anul trecut inclusiv hdd-urile au fost IDE). PC-urile fiind sigilate nu puteam sa multiplicam hdd-urile manual. (Dupa concurs, PC-urile sunt vandute de catre Flamingo ca noi asa ca trebuie lasate in perfecta stare de functionare). Dupa ce ne chinuim vreo ora reusim sa multiplicam doar partitia de care aveam nevoie pe 1/3 din PC-urile din sala doar (pentru restul nu aveam inca de unde sa luam curent pentru ca electricienii nu vin decat maine).

Bottom line.. am plecat si noi la ora 23:15 spre casa. Maine urmeaza restul PC-urilor si incep testarile cu serverul.

2 Comments O zi proasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *