Înghețând pe străzi…

Yeap, aseara am vazut meciul tot în B52. Meci frumos de altfel. Mă așteptam ca Steaua să joace mai dezinvolt și au reușit un meci bun. Ce-i drept, nici Lyon n-a forțat dar totuși, jucau acasă și ar fi preferat să câștige.

După meci am sunat, ca de obicei, să chemam un taxi. Am sunat la Occident, pentru că e unul din cele 3 numere din agendă și știam că-s ok, nu fură cum i-am văzut pe alții când băgau impulsuri pe aparat.  Ne spun că avem mașină in 12 minute. Am mai stat câteva minute prin bar, am mai salutat lume p’acolo și am ieșit afară. Mai aveam 3-4 minute de așteptat. Și stam, stam, cred că înca vreo 10 minute. Nici urmă de mașină de la Occident prin zonă.
Într-un târziu, apare o mașină de Occident și oprește mai aproape de colțul străzii. De lângă colț apar 2 gagici cu 2 băieți care sar în taxi imediat. Noi repede după ei. Întrebăm șoferul dacă nu cumva a încurcat comanda și spun numele. Prima secundă rămâne blocat dar puștiul care tocmai se urcase în mașină zice că a facut și el comandă pe numele “Daniel”. Șoferul prinde din zbor și zice că pentru comanda asta venise. Îl las să plece și sunăm din nou la dispecerat. Gagica de-acolo ne spune foarte candid că mașina pe care o așteptam noi a luat o altă comandă pe numele “Daniel” și că n-are ce să ne facă dacă n-am fost acolo la timp. I-am explicat că șoferul i-a luat pe aia fix din fața noastră și că am așteptat ca tâmpiții vreo 10 minute în plus da’ n-a prea interesat-o.

În mod normal aș zice “Da nene, asta e, suntem în Romania. ” dar știu că se poate și altfel. O altă companie, într-un caz similar, a trimis urgent altă mașină să mă ia, altădată, am sunat imediat la dispecerat și s-a întors același șofer după ce l-a dat jos pe calatorul “fraudulos”.  Deci se poate.

În orice caz, asta plus călătoria într-un Occident în care rulau manele la maxim au pus capac. Next.

Eh, și acum, dupa ce-am terminat zona de “Today I Hate” urmeaza povestea funny…

În timp ce  înghețam noi în fața barului, o gagică cu un Matiz rămăsese în pană de ceva. Un baiat cu o mașină de teren s-a oprit s-o ajute. Se pare că nu-i pornea motorul Matizului și el s-a oferit să-i tragă niște curent de la bateria lui. A întins baiatul firele, a pornit mașina lui și s-a dus s-o pornească și p’a fetei. Da’ de unde că nu pornea de loc, clănțănea un pic și atât. Aici, baiatul, în loc să încerce să pună fișele alea mai bine pe baterii, s-a pus la o țigară cu gagica, lăsând motorul să meargă și bateria să se încarce, cică.
În cele 10 minute cât am stat noi acolo, a mai încercat de vreo 2 ori sa pornească mașina cu același rezultat negativ. Acum există 2 ipoteze. Ori băiatul era prost făcut grămadă da’ bun la suflet și de aia s-a oprit și a stat acolo, ori a intuit că-i rost de ceva material la pat și lăsatul gagicii în frig facea parte din prelucrare. Noi am plecat lăsându-i pe cei doi acolo, în aceeași poziție. Nu pot decât să-mi imaginez cum au decurs lucrurile în continuare.
Dacă prima ipoteză era cea adevărată, probabil că băiatul se recunoștea învins de “tehnologie” și vroia s-o lase acolo, lângă mașină sau să-i cheme un alt ajutor sau vre-un taxi. Dacă fata era “dornică” îi propunea lui s-o ia cu mașina până undeva. În cazul în care cea de-a doua ipoteză era corectă, după multe minute de îngheț, el îi propunea direct s-o ia cu mașina și eventual să-i dea un ceai cald ceva să se încălzească.

Și uite așa gasiți un Matiz roșu lăsat fix în fața clubului B52.

1 Comments Înghețând pe străzi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *