Dilema mea de tânăr salariat sub 35 de ani în momentul ăsta nu e nici ce beau mâine, nici cu cine mă f.t, nici ce model nou de iPod să-mi iau ci e una mai responsabilă. La cine naiba să-mi fac pensia privată. Inițial înclinam spre ING. De fapt, sincer să fiu ÎNCÄ‚ înclin spre ING dacă nu mă convinge altcineva (complet dezinteresat). Ca tot omu’ obișnuit să compare oferte ca să aleagă ce-i mai bun, așa m-am apucat și eu să vizitez site-uri și să casc gura la pliante. Azi am văzut pliantul de la ING. Din păcate, unde sunt acum, nu am posibilitatea de-a face niște copii ca să pot argumenta ceea ce postez aici. Mă bazez pe faptul că, majoritatea dintre voi fiind în jurul aceleași vârste cu mine, în mod sigur veți avea ocazia de-a vedea pliantele respective.

Ca să intru direct în subiect, mi se par complet retardate. Pe prima pagină am poza unui puștiulache pe la 20 de ani cu fața acoperită de o barbă desenată cu o carioca ceva dar ținând în brațe un skateboard tot desenat. Pe pagina a doua, 3 maimuțoi cam de aceeași vârstă, fiecare cu câte ceva desenat ca obiect vestimentar sau pe față. Ochelari, baston, bretele, etc. În acest timp, textul ne povestește cum pensia de la stat este complet ineficientă din cauza faptului că sunt puțini salariați și mulți pensionari și cum, prin pensiile private, noi ne vom asigura că avem un fond strâns cu mânuțele noastre și nu mai depindem de stat/salariați. Yeah, true. Și sunt oarecum de acord cu ei. Deși mă întreb de unde naiba o să mai aibă bani pentru pensionarii de acum dacă noi o să dăm un procent la pensiile private. Asta că tot le-au mărit pensiile. Whatever, noi să fim sănătoși. Toată vorbăraia asta este “asezonată” cu un desen la fel de cretin ca și pozele dinainte. Cu o balanță dezechilibrată, pe un taler fiind salariații și pe celălalt pensionarii.

Pe pagina 3, iar “bla-bla”-ul de rigoare cu cât de tari sunt pensiile private și ce șmecheri o să fim noi c-o să avem banii investiți și siguri și ce pas mare este trecerea de la pensiile de stat la cele private. De acord cu ei aici, dar nu era nevoie de un alt desen cretin ca să ne explice asta. Un desen cu o clădire veche alături de o clădire nouă, gen clădire de birouri și c-o mașinuță (de bani presupun) care se îndepărtează în trombă din clădirea veche spre cea nouă.  Oooook…

De obicei mă enervez când văd într-un domeniu oarecum serios explicații potrivite pentru copiii handicapați. Așa a fost cazul și acum. Da’ după aia am stat să mă gândesc ce alternative am. Aviva la care face reclamă Mihaela Rădulescu (p’asta numai trăindu-și greu bătrânețile n-o văd), Allianz-Å¢iriac unde în mod sigur Å¢iriac senior o să dea ortu’ până ajung eu la pensie iar pe ăla junior îl văd că-și face tubulețe de tras pe nas din banii mei de pensie și ING-ul. Ce-i drept, nu mă grăbește nimeni timp de 4 luni. Da’ tot sunt curios unde-o să stea banii mei de bere pentru pensie.

Voi ?