Politice

Se vede că pe la noi interesul pentru europarlamentare este mai mult mimat. Nu contează prea mult cine ajunge acolo (că doar se votează listele nu oamenii) și toată tărășenia e mai mult pentru palmares și poate un pic pentru un “leverage” mai mare la alegerile prezidențiale.

Apropos de treaba asta mă amuză că de 2 săptămâni primesc în cutia poștală fluturași de la PD-L. Precizez faptul că stau în sectorul 3, sector cu preferințe clare spre PD-L datorate lui Liviu Negoiță. Ei, țin să-i salut pe această cale pe Anca Boagiu și Alexandru Nazare (sau Năzare) prin bunăvoința cărora cutia mea poștală a ajuns să fie îndesată cu fluturași electorali targetați către populația sectorului 2. Că scrie mare pe ei “sectorul 2”. Acum îmi pare rău că nu le-am făcut o poză da’  de când avem cutia pentru “spam” lângă cutiile poștale, toți candidații, de la toate partidele, conviețuiesc împreună acolo ca într-o mare familie (europeană).

Revenind la personajul meu preferat din mocirla politică de pe malurile împuțite ale Dâmboviței, mi-a venit o idee genială. Având succesul demonstrat la activ cu operațiunea “Garantat Vanghelie” m-am gândit la o super-afacere pentru cel mai iubit fiu al Ferentariului. Ar putea să-și “decoloreze” culoarea politică, să devină un soi de entitate independentă și să ofere servicii de “garantare” pentru membrii partidelor din România. Pentru toate. Pe bani. Să-i învețe pe neofiți cum stă treaba cu șpaga, fonduri europene, pomeni electorale, promisiuni deșarte și ciori vopsite. Că tot vrea el să ajungă cel mai important om din România în 10 ani.

Îmi și închipui la următoarele alegeri parlamentare cum vine la Maestrul Vanghelie un președinte al unui partid oarecare, de mână cu un candidat oarecare.

Mr. Vanghelie ți-l prezint pe Poc-san. L-am adus să-l înveți cum stă treaba în politică pe la noi. Să-l înveți tehnica “șpaga on, șpagă off”, să-l înveți cum să spargă cărămizile de bani-gheață cu fruntea. Să nu-l mai ia la mișto și caterincă ieftină presa și răii aia mai mari din politică.

Ce trai pe vătrai ar duce.

Lăsând gluma la o parte nu știu dacă ajung la vot de data asta. Parțial pentru că mă încearcă o răceală și trebuie să bat drumul până-n sectorul 6 ca să pun ștampila și parțial pentru că mi s-a cam luat și mie. Dar îmi asum chestia asta și având în vedere faptul că nu mi-am exercitat opțiunea la vot consider ca mi-am pierdut și dreptul de-a comenta ulterior față de rezultatele alegerilor. Altfel n-aș face decât să fiu ipocrit și să mă plâng degeaba deși n-am ridicat nici un deget ca să schimb ceva.

3 Comments Politice

 1. nexus

  Din nefericire, cam asta e si “optiunea” mea – nu ma duc si nu cracnesc pe urma. S-a facut atat scandal la noi pana sa avem uninominale si acum sa votez toti neavenitii pe liste? Nope…

  Un exemplu “de vaza” ar fi Norica Nicolai care zambeste ca… persoana politica care NU este alaturi de Crin Antonescu. Ce sa votezi la asa “echipa”? O nenorocita care in loc sa fie data afara in suturi din Parlament e inca acolo bine mersi? Mai bine ma abtin…

  (Am zis de asta ca e prima care mi-a picat acum la “inventar”, dar mai sunt destui la fel.)

  Reply
 2. ABS

  Asta e vot pe lista, nu pe candidat, deci teoretic poti vota la orice sectie.
  Eu o sa ma duc inarmat cu un pix, o sa fac un patratel pe foaie si o sa-l stampilez pe ala. Sa fie clar.
  Si apropos de spam, in zona mea ne fericeste PNL-ul, desi primarul e PDL-ist… ma rog.

  Reply
 3. gheorghe

  Eu am fost si-am votat un oarecare non-ungur. Din moment ce prezenta la vot in momentul de fata, aproape de sfarsit e 20 si ceva la suta, si ungurii voteaza mereu, sansele sa iasa ei sunt destul de mari :)

  N-am nimic cu maghiarii, oricum e clar ca oamenii din zonele alea dau clasa majoritatii romanilor, dar mi se pare totusi gay sa iasa udmr in parlamentul european pentru romania.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *