my "push-chair"

Gata și vacanța asta. Am ales ca destinație de vacanță Bruges pentru că avea toate atuurile să fie un loc perfect pentru un cuplu dornic de relaxare. Însă nu ne imaginam că va fi ATÂT de mișto.

Am planificat cu grijă vacanța. Am ales să închiriem o mașină pentru că vroiam să ajungem și prin orășelele din jur fără să pierdem timpul prea mult. Și a fost perfect. Am ajuns în De Haan, un mic orășel de vacanță la Marea Nordului, un “Costinești” numai că atins de civilizația lor nu de țigănia noastră. Ne-am plimbat prin Damme, un alt mic orășel aflat la câțiva km de Bruges. Am fost prin Zeebrugge, oraș cu un mare port industrial. Și în ultima zi am ajuns și prin Gent. Aveam în plan și Antwerp și eventual Amsterdam dar din păcate ploaia și frigul din ultimele 2 zile n-au ținut cu noi. Per ansamblu mașina a fost un accesoriu util dar ne-am fi descurcat eventual și fără. Mai ales că în primele 3 zile petrecute în Bruges nu ne-am atins de ea.

DSC_0026 DSC_0025

Am ales un loc de cazare excelent. O mică bijuterie unde comfortul din cameră nu a fost extraordinar în schimb serviciile și atmosfera au fost excelente. Gazda ne-a îndrumat către toate punctele de interes și ne-a ajutat enorm. La atmosferă au contribuit terasa care dădea într-un mic canal cu parcul de cealaltă parte, grădina mare, living-ul generos cu canapea și șemineu și liniștea oferită de un loc de cazare în care nu intră mai mult de 2 cupluri. Cele 2-3 seri în care am stat la bere cu un cuplu de nemți și apoi cu britanicii haioși veniți să bea bere cu un copil de 2 ani după ei, au fost fantastice. Și evident gazda s-a asigurat că vom avea frigiderul plin de bere belgiană din care ne puteam servi oricând la un preț rezonabil.

DSC_0194 DSC_0189

Iar orașul, orașul e fantastic. E locul perfect. Străduțe mici, întortocheate pe care te poți pierde printre casele vechi, canale cu lebede și rațe ca într-o Veneție gotică și bere. Bere cât poți duce. Ah, pentru doamne și domnișoare există ciocolata belgiană ca alternativă la bere. Dar sincer vă recomand berea. A fost singurul loc unde nu mi-a mai fost poftă de Terapia. Și unde am băut atâta bere, și de fiecare dată cam alta. Și în mod sigur o săptămână n-a fost suficient să beau TOATE berile belgiene disponibile. Da’ lasă, poate mai trecem pe acolo.

DSC_0100 DSC_0105 DSC_0127 DSC_0132 DSC_0134 DSC_0156 DSC_0157 DSC_0170 DSC_0173 DSC_0174

Ca să înțelegeți cel mai bine ce-a însemnat pentru noi întoarcerea în București am să vă redau un mic moment. Protagonista principală fiind puștoaica de 2 ani din Marea Britanie. Părinții o lăsau să se distreze singură împingând căruciorul prin livingul mare de la parter, eventual pe afară. Iar puștoaica se amuza. În dimineața în care au plecat i-au strâns căruciorul în husă. Iar puștoaica, cu niște ochi mari și albaștri se uita în sus la tine și spunea cu o față tristă “I want my push-chair… Where is my push-chair…”.

Ei, în momentul în care ne îmbarcam în avion, ne-am uitat unul la celălalt și am spus amândoi “I want my push-chair…” Our “push-chair” is Bruges !

12 Comments my "push-chair"

  1. Meekuu

   Băi, îți imaginezi ca și eu urcam scările alea și FIX aceeași scenă o aveam în minte… Ultimele 20-25 le-am urcat mai mult în 4 labe. Da’ a fost frumos.

 1. bogdan c.

  Acum cateva zile m-am intors si eu din Belgia. Superba tara! Dupa ce am epuizat Bruxel-ul, la fel ca tine, am inchiriat o masina si m-am plimbat prin tara. Din pacate in Bruges n-am stat decat cateva ore, vroiam sa stau mai mult dar o ploaie care nu s-a mai oprit mi-a dat peste cap planurile.
  Data viitoare cand ajung in Belgia imi iau cazare si in Bruges pentru 1-2 nopti, pentru ca intr-adevar, orasul este superb.

  Reply
  1. Meekuu

   Am spus mai devreme, am fost deja de 2 ori în Apuseni și prin zona Roșia Montană. Foarte frumos. Da’ știi, sunt și alte locuri de pe planeta asta care merită vizitate (Bruges ar mai merita de vreo 2 ori).

  2. blegoo2

   Dacă nu te muți acolo… și nu deșchizi o academie dă linux ceva… n-ai ambiție!
   Aiurea vacs-albina… turism agricol.
   Aitiu’ salvează Roșia Montană!
   Trebe pus de ceva o fermă dă servere, alea.
   (păi știi cum se înmulțesc astea? văzând cu ochii…)
   :-)

  1. Meekuu

   Adevărat. Din păcate Marea Nordului e la o aruncătură de băț și e un friguț pe acolo de nu-ți prea arde de plimbări. Și frig era și când am fost noi și tot plin de turiști.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *