Românul atoateștiutor

Din moși-strămoși românii noștri au fost capabili să-și suflece mânecile și să sufle puternic în jiglerele de la bătrâneasca Dacie ca s-o facă să meargă. Stă scris în codul genetic al nostru că ne pricepem la orice. Suntem maeștri în fotbal, habar n-au marile cluburi ce pierd că nu vin să recruteze din dădătorii cu părerea autohtoni. De când cu Simona Halep suntem și așii tenisului. Nu ratăm nici o ocazie de a ne etala sclipitoarele noastre cunoștințe într-o multitudine de domenii.

Printre miile de chestiuni de care suntem capabili se numără firește și IT-ul. Îmi aduc aminte cu plăcere și acum momentele în care lucram cu Bogdan pentru cineva care avea impresia că munca noastră este extrem de simplă pentru că nu ne ocupam decât cu crearea a 2-3 conturi de VPN/mail pe lună. Ce-i drept, nu prea știa altcineva cum se face asta dar în orice caz nu părea a fi ceva foarte dificil. Cât de greu putea fi ? Ne pricepem singuri să piratăm rapid un windows și să-l instalăm, să punem repede un wordpress pe un hosting și nici în ruptul capului n-am concepe să plătim un specialist pentru așa ceva.

De aia nu-mi dau seama cum toți specialiștii ăștia care au avut încredere în forțele proprii au rămas fără backup-uri când a picat namebox. Că mi-e greu să cred că niște oameni inteligenți ca ei nu s-au gândit că nu-i ajută cu nimic cuvântul “backup” dacă toate ouăle sunt în același coș…

 

2 Comments Românul atoateștiutor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *