Bigstep bare-metal cloud

Deși scriu pe aici de atâția ani cred că pot să număr pe degetele de la o mână momentele în care m-am dus la vreo conferință de presă la care-am fost invitat. Cred c-am fost de vreo 2 ori pe la Romtelecom (pe vremea când se numea Romtelecom și aveau un PR decent), tot de vreo două ori pe la Gecad și cam atât. De altfel cred că mi s-a dus buhul de hater și antisocial și în general sunt ocolit. Ceea ce nu pot spune că îmi displace, prefer să mă duc acolo unde chiar mă interesează. Cum a fost și cazul evenimentului organizat de Bigstep unde-am fost invitat într-un mod mai special. Adică, în stilul meu caracteristic eu am ignorat cu succes mail-urile de la PR dar ulterior m-a tras Corina de mânecă, am fost suficient de curios încât să mă duc și nu am regretat.

Mă uitasem înainte să văd cine sunt Bigstep pe fugă și nu știam decât că sunt o altă companie care oferă IaaS pe piața din UK și US. Nimic altceva interesant, poate cu excepția control panel-ului de orchestrare pe care-l au pus ca demo la ei pe site și care are o interfață drag-and-drop mult mai intuitivă decât ceea ce-am văzut prin alte părți (Amazon/Rackspace).

Astăzi în schimb am aflat ca Bigstep, deși a început să ofere servicii în UK (prin 2013 dacă nu mă înșel), a făcut acest lucru cu o echipă românească condusă de Lucas Roh, unul din fondatorii Hostway.  De altfel Lucas Roh a fost prezent astăzi împreună cu Alex Bordei, Product Manager.  Am fost plăcut surprins că prezentarea a fost ținută de un om tehnic care-a știut să răspundă tuturor întrebărilor (Alex). Bigstep pare fix genul de companie în care oamenii tehnici, inginerii, sunt cei care contează cu adevărat.  Pe la alte corporații inginerii au cam pierdut în fața oamenilor de vânzări.

Lucas Roh, CEO Bigstep

În UK oferă servicii de bare-metal cloud la nivel guvernamental cât și diverselor entități private. Bare-metal cloud înseamnă că poți oferi clienților acces flexibil direct la serverele fizice fără layerul de virtualizare. În plus Bigstep se laudă și cu faptul că poate oferi direct rețea layer 2, reducând astfel latențele la minim. De altfel soluțiilor lor par extrem de flexibile pentru companiile care nu pot migra cu ușurință resursele proprii în cloud sau care vor să își extindă pe perioade scurte resursele disponibile dar și pentru cele care caută servicii big data (hadoop based, soluții de analytics, RDBMS, NoSQL, virtualizare, containere și altele). Promit o interconectare fără prea mari probleme cu datacenterul actual al companiei (ajutați de faptul că oferă direct rețeaua L2 cât și de interconectare site-to-site prin VPN ) și performanțe cu până la 500% mai mari decât cloud-urile virtualizate. Oricât de sceptic aș fi și eu legat de mutatul unor resurse critice în cloud nu pot să nu recunosc faptul că o astfel de flexibilitate poate convinge.

Anul acesta Bigstep va pune și România pe harta unde are datacentere disponibile pentru clienți. Având în vedere contextul politic actual nu cred că speră nimeni în curând la migrarea infrastructurii IT a statului prin cloud. Mai curând la aruncatul banilor publici pe niște cloud-uri mai mici și mai invizibile. Dar va putea ajuta mediul privat de la noi din țară sau chiar din afară (companii care doresc o infrastructură IT mai apropiată de România).

Vă reproduc mai jos și comunicatul de presă primit astăzi.

București, România, 9 Martie 2017- Bigstep, furnizorul global de servicii de big data în cloud, a anunțat astăzi intrarea pe piața din România cu un portofoliu de servicii de bare metal cloud menite să răspundă nevoilor de tehnologie performantă ale companiilor ce activează local.

Bigstep Metal Cloud, platforma pusă la dispoziție de companie, oferă puterea și securitatea mașinilor fizice (bare metal), dar și flexibilitatea cloud-ului public. Aplicațiile de BI & analytics, bazele de date NoSQL, motoarele de căutare și analiză ating performanțe cu până la 500% mai mari pe infrastructura Bigstep, față de cloud-urile virtualizate. Prin interfața drag & drop intuitivă oferită de Bigstep, utilizatorii pot proiecta, implementa și gestiona infrastructuri complexe în câteva minute, cu doar câteva clickuri.

Una dintre soluțiile de vârf ale companiei, Bigstep Container Services, utilizează containere Docker pe servere bare metal pentru a rula sute de sarcini și aplicații independente pe aceleași mașini fizice. Serviciul oferă control asupra resurselor și capabilități de izolare a proceselor și a sistemelor de fișiere. Împreună, aceste funcționalități permit utilizatorilor să ruleze în mod securizat aplicații la fel ca pe mașini virtuale (VM), dar fără neajunsurile de performanță și securitate asociate acestora. Aplicațiile în containere rulează la aceeași performanță ca pe mașinile fizice.

„Am descoperit în mediul de business din România un apetit în creștere pentru inovație și tehnologie de vârf. Bigstep își folosește resursele și experiența pentru a oferi companiilor din România, de la cele mici și mijlocii la organizații de tip enterprise, servicii de cloud de ultimă oră, la prețuri competitive și cu un suport logistic deplin. Am creat un portofoliu de servicii de infrastructură și aplicații care permite dezvoltarea accelerată în domenii aflate în creștere, de la Software-as-a-Service, la machine learning și IoT”, a declarat fondatorul și CEO-ul Bigstep, antreprenorul în serie Lucas Roh.

Cu o echipă de dezvoltare localizată în București, Bigstep a devenit un nume recunoscut pe piețele din EMEA și America de Nord cu oferte de infrastructură de cloud optimizată pentru proiectele de big data. Bigstep și-a dezvoltat portofoliul în mod continuu, astăzi oferind un set de servicii full-stack, de la infrastructură bare-metal, la servicii end-to-end de procesare, analiză și vizualizare a datelor. Bigstep debutează astfel în România și își continuă cursul de dezvoltare după ce și-a dovedit calitatea de competitor redutabil în piețele occidentale.

Despre Bigstep

Bigstep facilitează organizațiilor orchestrarea, implementarea și scalarea rapidă a unei game extensive de tehnologii de cloud. Servind o clientelă globală, Bigstep are data centere în Europa și Statele Unite ale Americii și birouri în București, Londra și Chicago. Pentru informații suplimentare, accesează ro.bigstep.com.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *