Nu am pretenția că vorbesc și scriu sută la sută corect gramatical. La urma urmei am făcut un liceu cu profil real (mate-info) și o facultate tehnică. Nici nu-mi face o deosebită plăcere să vânez greșelile gramaticale făcute de alții (știu eu pe unu’ căruia îi face plăcere și câteodată l-aș strânge și eu de gât :D ).  Dar îmi place să cred că nu fac greșeli flagrante, mai ales atunci când am intenția să trimit un mesaj public (sau destinat unui public important).

În plus, mijloacele moderne de comunicare pe internet îți oferă ocazia de-a reciti ceea ce dorești să transmiți înainte de-a trimite mesajul către public. Și un client de “instant messaging” îți permite să recitești fraza înainte de-a apăsa pe “Enter”. Și clientul de twitter (darămite clientul de mail ) are “facilitatea” asta.

Cu toate astea tot mai mulți s-au obișnuit să ignore sau pur și simplu să-și bage picioarele în eventualele greșeli făcute. “Dă-i în mă-sa pe ăia care citesc, important e mesajul nu modul în care e transmis.” Păcat.  Eu îmi schimb instant părerea despre un om atunci când văd că nu-i pasă cum se prezintă în fața celorlalți. Cu atât mai mult atunci când mesajul trimis se dorește a fi un mesaj de “public relations”.

Așa se face că în ziua de azi ajungem să primim de la diverse firme mesaje de genul celui de mai jos :

Cu ocazia inceperii noului an echipa Ghesi.com va ureaza un An Nou plin de sanatate, fericire si prosperitate!

Tot cu ocazia acestui email va aducem la cunostinta modificarile care le vom facem in acest an, 2013

  1. Modificarea numelui firmei – Incepand cu 1 ianuarie Ghesi.com si Ghesi.ro va fi operat de noua noastra firma, Ghesi International SRL. Am hotarat sa renuntam la numele firmei Total Domination SRL pentru ca aceast nume nu mai reflecta noua directie in care se indrepta Ghesi, mai exact piata internationala. Acest lucru nu inseamna ca nu vom fi mai activi pe piata din Romania. Odata cu modificarea firmei se va schimba si contul in care se vor face platile pentru viitoarele facturi.

  2. Performante mai mari – Acum 6 luni am implementat pe un server harduri cu tehnologie SSD pentru a testa cat de rapide sunt in comparatie cu vechile harduri pe tehnologie SATA. Feedback-ul primit de la utilizatori in legatura cu acest upgrade a fost nemaipomenit, toti se bucurau cat de rapid se incarca site-urile lor fata de perioada cand foloseam hardurile SATA. In acel moment am luat hotararea sa implementam tehnologia SSD pe toate serverele noastre, asa ca in luna noiembrie alti 250 de clienti au benefiat de acest upgrade. Clientii care inca nu beneficiaza de tehnologia SSD vor fi transferati in aceasta luna sau cel tarziu in februarie pe o platforma noua cu SSD. Tot in luna februarie clientii de servere vps vor beneficia si ei de upgrade-ul la tehnologia SSD. Cu toate ca tehnologia SSD este de 5 ori mai scumpa ca tehnologia SATA, preturile abonamentelor nu se va marii.

  3. Adresa ip dedicata pentru toate conturile de gazduire shared. Pentru a oprii si a controla mai bune abuzurie legate de SPAM am hotarat ca fiecare cont de gazduire sa aiba ip dedicat de pe care se trimita emailuri. Astfel, daca un cont trimite spam si ip-ul alocat lui este raportat ca si spamer nu va afecta si alti clienti. Aceasta modificare de ip este benefica si in cazul in care un domeniu este flodat, mai exact ne permite sa identificam domeniul cu problema si sa oprim abuzul in timp record, in caz contrar cand un ip gazduieste 200 de domenii este aproape imposibil sa depistam domeniul cu problema si multi clienti vor avea de suferit foarte multe ore, chiar si zeci. In momentul de fata toti clientii de pe server6 beneficiaza de ip dedicat.

    Clientii care deja au achizitionat un ip dedicat sunt rugati sa ne contacteze pentru a nu mai platii ip-ul dedicat la urmatoarea factura.

  4. + multe alte surprize care le vom comunica la momentul oportun.

Increderea pe care ne-o acordati ne face sa urcam tot mai sus in afaceri si sa imbunatatim permanent calitatea serviciilor noastre. Suntem onorati de increderea pe care o aveti in noi. Vom face totul pentru a o mentine!

An nou fericit.

Am trecut cu vederea virgulele lipsă, am trecut cu vederea “modificările care le vom face” da’ când am început să văd atâția “i” în mesajul lor n-am mai rezistat și am ajuns la concluzia că ar trebui să fie trași de urechi. Prin urmare fac un concurs de început de an. Câștigă un six-pack de Terapia (cu transport plătit) ăla care descoperă toate greșelile gramaticale din mesajul de mai sus.