Selecția naturală

Mai devreme pe VH1 la Viwer’s Jukebox rula o melodie aleasă de un român. Din Spania. Deja lumea numai “emigrează” ci “scapă”. Diferența nu-i deloc subtilă.

Partea proastă e că depinde de ce fugi. Ä‚ia care fug din lipsă de bani au surpriza să afle că p’afară lumea chiar muncește (încă). Ä‚ia care-s sătuli de românisme au surpriza să afle că sunt destui și p’afară și-n plus au și creat o anumită imagine deloc plăcută pentru cei care vin după ei. Cu alte cuvinte nu prea merită decât dacă ai o certitudine că îți va schimba viața în bine alegerea asta.

Cert e că ușor ușor românii cuceresc Europa. Dacă SUA au adus limba engleză ca limbă de circulație internațională, România va aduce o infuzie de valori și de concepte de viață. Stilul nostru de-a munci în dorul lelii, de-a fura, de-a minți și de-a fi alunecos este ridicat la nivel de artă. O să-nvețe întreaga Europă avantajele de-a fi român. E o treabă și asta. Selecția naturală o să ne declare câștigători.

1 Comments Selecția naturală

  1. jollyca

    Man, esti pesimist :) Sunt atatia oameni care pleaca tocmai pentru ca aci se munceste in doru lelii, pentru ca se fura, pentru ca se minte…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *