Mai țineți minte serialele difuzate pe la TV prin anii ’90 ? Alea făcute prin anii ’80. Nu mă refer la Dallas și celelalte soap-opera ci la serialele cu ceva acțiune acolo cât să facă un adolescent să stea cu ochii pe micul ecran. Star Trek, Knight Rider (ăla vechi) și altele asemenea.

Majoritatea mergeau pe ideea unui fir epic destul de subțirel la bază și episoade distincte în care se întâmpla câte ceva. Episoadele nu aveau legătură între ele, puteai să nu te uiți la jumătate de sezon și să nu pierzi nimic legat de povestea principală care nu prea exista.

Eh, zilele astea am observat că genul ăsta de seriale a dispărut în totalitate. Scenariștii au observat efectul pe care-l are un serial de tip soap-opera asupra targetului (lasă gospodina și copil și masă, poate să tune și să fulgere pe lângă ea și tot deschide tv-ul zilnic la aceeași oră ca să vadă serialul preferat) și s-au inspirat din treaba asta. Bine, sunt puține serialele scrise bine, în care povestea este gândită cap-coadă (gen Lost, Dexter, BSG) și în care episoadele au oricum legătură între ele.

Acum mai toate serialele cu acțiunea concentrată pe episoade distincte au și o poveste mai consistentă în spate care să-l facă pe ăla care se uită să nu cumva să piardă vreun episod.

Că tot veni vorba, la ce vă mai uitați voi ?