Weasel s-a ținut de cuvânt și m-a sunat cam acum o jumătate de oră. Am apreciat treaba asta și am discutat următoarele :

1. Se pare că vina aparține celor de la Scop. Pentru cei care nu au văzut oferta Scop, ea vine sub forma unui fisier .xls (parolat ca să nu poată fi deschis decât read-only) și conține mai multe “sheet-uri”. În partea cu produsele noi apare și PDA-ul comandat de mine (în lista pe care o aveam eu, apăreau 24 de bucăți în stoc). Atenție, produse noi. Mai au o listă cu Lichidări Stoc unde se găsesc și produse Second Hand, desigiliate sau cu ambalajul original deteriorat. De la Weasel am aflat că produsele care apăreau pe lista ca fiind noi și pe stoc ar fi fost de fapt Second Hand. Având în vedere oarece antecedente cu cei de la Scop și apreciind faptul că a făcut un efort să mă sune, tind să-l cred (până la proba contrarie).

2. Pentru că, după cum zice și titlul blogului, sunt leneș și pentru că, după cum am spus mai sus, am apreciat minimul de efort de-a discuta cu un client nemulțumit, am decis să las comanda activă și să aștept livrarea produsului în momentul în care va intra pe stoc. Și aici intervine “proba contrarie” de mai sus. Imaginea lor ca magazin online, cel puțin în ochii mei dacă nu în ochii celorlalți care citesc ce aberez eu pe aici, depinde, în momentul ăsta, de modul în care vor încheia ei această comandă. Pot să aflu și eu când intră produsele pe stoc la importator și pot să apreciez cam care e dorința lor de-a rezolva cât mai eficient toată măgăria.

Și eu le promit că voi anunța public modul în care ei se achită de treaba asta. Ori reclamă bună ori reclamă proastă.