Încă 2 cu BitDefender și gata.  După cum specificam în articolul de mai jos deja am renunțat la cele ~100 de zile de licență rămase și am luat Kaspersky pe 2 ani.

1. Fix în perioada asta se împlinește un an de când au cumpărat ai mei părinți licența de BitDefender la sfatul meu. Și constat că primesc mail prin care sunt anunțați că au activat deja auto-renewal. Eu rămân un pic blocat pentru că făcusem cu ei pas-cu-pas procedura de achiziție acum un an și nu-mi aminteam de auto-renewal activat pe undeva. Intru, o dezactivez de la ei și de control îi întreb direct pe mail dacă au vreo opțiune la renewal.

Mai ieri descoperă și Bogdan același lucru. La el tot un an se face de când l-am convins tot eu să ia BitDefender. Ăsta, spre deosebire de ai mei, mă înjură copios de atunci. Și el e absolut sigur că n-a bifat pe nicăieri auto-renewal la achiziție. Într-o doară mă uit și eu pe contul meu. La fel, auto-renewal activat. De data asta eu eram sigur că nu bifasem nimic. Aveam de gând doar să testez BitDefender un an, nu activam auto-renewal la un produs despre care nu știam cum funcționează. Așa că dezactivez și îmi aduc aminte de-o fază haioasă.

Țineți minte că vă povesteam că BitDefender îmi tot vâra pe gât reclame cât un sfert de ecran în cadrul unui produs licențiat (și era și TotalSecurity, deci versiunea maximă) și cu peste jumătate de an de licență activă. Ei, acu’ întreb și eu ca prostul. Ce rost aveau reclamele alea dacă eu oricum aveam auto-renewal activat. Sau, mai frumos spus, voi pe câte găuri vreți să-mi luați banii flăcăii mei ???

2. După meciurile din ultimele săptămâni încercam să parlamentez cu maică-mea și s-o conving să cumpere Kaspersky, însă ăla e ceva mai scump. Și la ei nu prea se justifică diferența cum e cazul la mine. Mai ales că azi dimineață au primit în mail o ofertă nouă la BitDefender. Orice versiune la 99.95 lei (screenshot mai jos). Vă rog observați fraza de mare angajament care apare și în reclamele pe care le împing direct pe PC-uri și cu care-și justifică spamul nesimțit, “Știm că licența ta este validă și că ești protejat, dar avem o ofertă atât de bună încât a trebuit să te anunțăm și pe tine!”.

bitdef2

Țineți minte că spuneam mai sus că le-am cerut de pe contul de mail de la ai mei părinți o ofertă legată de renewal. Și primesc pe mail TOT azi oferta de la ei – 109.98. Cu 10 lei mai mult decât ACELAȘI produs oferit de ei PE ACEEAȘI adresă de mail.

Râd amuzat și încep să fac achiziția produsului plecând din link-ul de ofertă cu 99,95. Pun produsul în coș, se actualizează coșul ca în screenshot-ul de mai jos.

bitdef1

Completez datele personale și pe aceeași pagină și datele de card cu care fac plata și dau submit. Ba chiar înainte de submit admir frumos scris jos “Vei fi taxat 99,95 RON”. Screenshot mai jos cu pagina respectivă (fără datele completate).

bitdef3

Iar în ecranul următor admir cum BRUSC suma devine 109,98. Achiziție efectuată și chitanța primită pe mail.

Website: http://www.bitdefender.ro
Numar referinta: *************
Metoda de plata: Visa/MasterCard/Eurocard
Data si ora: 2013-10-30 19:10:49
Total General Comanda: 109,98 RON

——
Referinta produs: **********
Nume produs: Bitdefender Internet Security
Optiuni produs: pana la 3 calculatoare, 1 an.
Cantitate: 1
Pret/unitate: 181,78 RON
Taxe (TVA): 19,09 RON
Reducere: 90,89 RON
Promotie: 50% OFF – Bitdefender
Total: 109,98 RON

Hai că tot dați mai des p’aici în ultima vreme voi ăștia de la BitDefender din social-media (chiar dacă ultima oară m-ați confundat cu Bogdan). Îmi explicați și mie procesul prin care suma totală dintr-o comandă devine din 99,95 – 109,98 ? Sunt chiar curios de metodă că aș vrea să învăț s-o aplic și eu în relațiile cu clienții mei din când în când…

L.E.  Hai că azi iar m-a mâncat undeva și-am zis să verific din nou dacă nu cumva a fost reactivat auto-renewal-ul odată cu tranzacția-minune de mai sus. EVIDENT c-a fost activat din nou. De fapt a fost luată în considerare ca o nouă licență pe care au activat by default auto-renewal după cum povesteam mai sus. Ba chiar (acum am observat) au ținut minte datele de la card și sug banii automat din card la auto-renewal. Chestia asta chiar ar merita raportată undeva mai ales că eu nu văd vreo posibilitate de a-mi șterge datele de card de acolo.