Silicon Valley

fabbearNu-i vorba chiar de celebrul loc al tehnologiei din California ci despre serialul tv omonim despre care v-am spus prima oară câteva cuvinte mai acum un anișor. Acum, fiind și în contextul de după Innovation Labs, mă gândeam să vă mai aduc aminte de el că poate, poate vă conving să-l vedeți dacă nu vă uitați la el deja.

O să încep prin a mărturisi că eu unul nu suport “The Big Bang Theory” și că nu am rezistat la mai mult de câteva episoade. Pur și simplu nu mi se pare amuzant deloc deși este un serial cu geekși. După aproape 2 sezoane de Silicon Valley am și realizat de ce. TBBT ne arată niște geekși scoși din elementul lor și puși în niște situații comice (de cele mai multe ori forțate) iar glumele se bazează pe reacțiile lor în aceste situații și pe interacțiunile lor cu oamenii normali. Și aici serialul are mult de pierdut (cel puțin pentru mine) pentru că-i lipsește credibilitatea situațiilor. Dacă tot vorbim de o comedie făcută de Chuck Lorre, pot să spun că pe vremea când era Charlie Sheen în “Two and a Half Men” era măcar mai credibil să-l vezi pe ăsta ieșind din dormitor cu 2 gagici.

Silicon Valley nu este așa, aici avem geekșii chiar în elementul lor iar glumele sunt mult mai naturale. Sunt exact ca bancurile pe care le fac și eu cu amicii mei geekși atunci când întindem câte-o rețea și întrebăm nonșalanți “Ce IP îți dă ?”. Bancurile nefiind forțate sună mult mai bine. Și nici Mike Judge nu e Chuck Lorre, asta-i clar.

Diferența dintre cele două este ca și cum ai urmări cu milă un urs la circ și apoi ai vedea unul în sălbăticie. Sau mă rog, alegeți voi o specie a regnului animal care să se potrivească mai bine cu geekșii și dacă primesc multe răspunsuri poate fac data viitoare și un concurs cu premii reale ;).

2 Comments Silicon Valley

 1. Brosky

  Eu îl Consider foarte educativ. Am auzit ca si Halt and catch Fire ii ok…

  “It’s not even social engineering” ;)

  Reply
 2. ZuLu

  Lui “The big bang theory” trebuie sa-i dai ceva timp sa intri in flow. E mult prea tare :)
  Nici pe mine nu m-a atras de la inceput dar am insistat putin cu el si nu am regretat, e foarte bun :).

  Si “Silicon Valley” e funny asa dar prea se chinuie uneori cu glumele :P. E ok, merge.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *