Stick it to the man

De la o vârstă încolo, deși am o mică grămadă de jocuri cumpărate pe Steam, n-am mai  avut chef să mă joc pe PC. Tot îmi promit că termin Torchlight 2 cam de când a apărut și nu prea am avut starea necesară.  Altfel stau lucrurile cu prostioarele de jocuri de pe tabletă/mobil. Pe alea le joci și pe budă și în pat înainte de culcare.

M-am jucat 2048 în draci până l-am terminat, am jucat Quiz-Up până m-am plictisit. Însă am observat tendința aia din ce în ce mai vizibilă cu “in-game transactions”. Dac-ar fi făcute cu un minim de bun-simț ar fi rezonabil. Însă au ajuns să fie atât de nesimțite încât, ca să termini sau sa joci cu oarecare succes un joc în ziua de azi ajungi să plătești o mică avere. Primul joc la care-am renunțat din cauza asta a  fost Asphalt 8. Jucasem 6 și 7 (pe care le-am și plătit în app-store). Și chiar mă miram că au scos Asphalt 8 gratuit. Am înțeles în scurt timp și de ce. Pur și simplu pentru că o sugi efectiv în joc dacă nu plătești. Prin urmare, uninstall.

Mai recent am instalat (după ce am văzut jocul la unul din studenții mei de la CCNA), Injustice: Gods Among Us. Am jucat nițel, cât să mă prindă jocul. Deh, obișnuiam să zăpăcesc tastaturi cu Mortal Kombat când eram mic. Ca să descoper pe la mijloc că se aplică același principiu și aici. Jocul e gratis. Însă dacă vrei să-l joci cu succes, plătești creditele. Și evident alea costă cât nu fac. Din banii pe un joc decent pe PC apuci să-ți iei 2-3 caractere mai puternice. Și nu-i suficient. În Asphalt 8 era la fel, cu ~20-30€ îți luai 4-5 mașini noi pe care le puteai folosi în anumite misiuni. Fără upgrade-uri la ele sau alte prostii. Dacă mai vroiai, cotizai din noi.

Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt împotriva ideii de-a plăti un joc. Din contră, nu cred c-am mai piratat un joc de ani buni. Și aplicațiile de pe Android le-am plătit atunci când am avut nevoie de ele, nu le-am piratat din alte surse. Însă sunt împotriva practicilor descrise mai sus. Când ajungi să plătești într-un mic joculeț banal și repetitiv mai mult decât ai plăti pe un joc întreg pe PC e cam aiurea. Și mă sperie tendința asta. Nu vreau să-mi imaginez un viitor în care jocurile sunt niște cretinătăți sinistre care sug bani de la potențialii jucători pentru ABSOLUT orice acțiune pe care-o faci în cadrul jocului.

Prin urmare zilele astea m-am enervat și m-am hotărât să fac ceva în privința asta. Tableta o am rooted așa că m-am apucat să instalez pe ea un mic tool care se cheamă “Game Killer” (versiunea 2.60).  Ăia mai bătrâni știu sistemul, îl foloseam noi și pe vremea când ne jucam pe PC-uri și umblam cu nasul în Dirty Little Helper pentru cheat-uri. Game Killer stă rezident în memorie atunci când rulezi un joc și poate modifica valori ale diverselor variabile. Cum “Injustice” nu se joacă online, are valorile stocate local. Așadar sunt modificabile cumva.  Game Killer este o alternativă. Mai există câteva tool-uri similare pe Android, Game Guardian și Game CIH.  Atenție însă că nu vor funcționa decât pe un device rooted.

La pornirea aplicației o să apară un mic widget “always on top” pe ecran. După aia se lansează jocul. Observați numărul de credite pe care-l aveți în joc și apelați “widget-ul” cu Game Killer. Cautați valoarea numerică acolo (în cazul ăsta Injustice, am cautat ca DWORD).  Va găsi acea valoare în mai multe locuri în memorie. Vă întoarceți la joc și faceți ceva pentru a modifica valoarea respectivă în cadrul jocului (cumpărați ceva sau câștigați niște credite). Apoi reveniți în Game Killer și cautați PRIN adresele de memorie găsite anterior pe cea care s-a modificat cu noua valoare de credite din joc. Și pe aia o modificați cum doriți. De exemplu, în cazul Injustice la mine, acum arată undeva pe la 80 000 000 credits. Și cam asta e tot.  Extrem de simplu și de rapid.

Screenshot_2014-04-27-18-00-41

Înc-o dată, nu vă încurajez să trișați și să “furați” ceva. Mai degrabă vă încurajez să-i taxați cumva pe idioții care sunt de părere că utilizatorii acceptă modelul ăsta de business. Și un sfat, nu trișați astfel încât să câștigați extrem de ușor. O să vă răpească orice plăcere de a juca. Trișați doar cât să restabiliți o egalitate de șanse intr-un joc în care nu aveați nici o șansă altfel.  Nici nu vă dau mură-n gură aplicația Game Killer. O căutați singurei (nu e pe Google Play).

Și “Multă Muie !” ălora care fac jocuri de genul ăsta.

14 Comments Stick it to the man

  1. marius

    Am cautat pentru Tiny Castle (joaca aia mica) valorile pentru diverse chestii (galbeni, mancare sau apa) si nu am reusit sa ii dau de cap. Sa caut pe SD-ul local?

    Reply
  2. Meekuu

    Ar trebui să meargă pentru orice joc care nu ține valorile alea pe un server undeva online. Și mă îndoiesc de faptul că ăsta cu Tiny Castle ține valorile online.
    Dar trebuie să fie rootat device-ul ca să ai acces la memorie, aia-i problema.

    Reply
  3. ABS

    Mda.
    Din pacate nu este vina producatorilor de jocuri, ci a utilizatorilor, care sunt niste carnati si nu vor sa dea 2$ pe un joc. Prefera sa-l primeasca gratis si sa fie mulsi de 10$ in microtranzactii, pentru ca-s prea tampiti ca sa inteleaga ca platesc mai mult. Si atunci producatorii de jocuri se muleaza pe trendul asta, pentru ca altfel mori.
    Stai sa vezi cand o sa ajunga si pe PC practica asta…

    Reply
    1. Meekuu

      Nu neaparat. Producătorii de jocuri au ales calea cea mai simplă și profitabilă pentru ei. Și cum utilizatorii sunt în marea lor majoritate ultra-tâmpiți, le merge. Cel putin momentan, cât timp nu găsesc metode alternative să le-o tragă. Să nu uităm de Zynga și jocurile lor pe Facebook. O mai duc bine acum ? La fel făceau și ăia…

  4. alunelul

    de obicei daca cauti pe net “[numele jocului] apk unlimited” gasesti variante piratate si deja modificate sa ai cate credite/diamante/bombonele vrei.

    Reply
    1. Meekuu

      Da, numai că pe variantele alea nu mai merge update-ul și în plus începi să te enervezi după ce-ai avut deja un anumit progres în joc pe care n-ai vrea să-l pierzi.
      Și nici nu e o idee prea bună să instalezi la grămadă apk-uri din diverse surse obscure. Că nu știi ce-ți bagi prin telefon.
      Varianta explicată de mine nu are neajunsurile astea. Îți lasă jocul original și-ți modifică doar ce ai nevoie.

    2. alunelul

      Stiu ce zici, dar uneori trebuie sa-ti asumi riscurile de a instala apk-uri de pe diverse situri daca aplicatia respectiva costa bani si nu vrei sa o cumperi (desigur, poti scana fisierul pe VirusTotal & co inainte sa-l instalezi pe telefon).

      Propun un challenge :-)

      Foloseste GameKiller pt a putea cumpara toate upgrades la Voxel Rush

      https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hyperbees.RafalWilinski.voxelrush

      Pe net nu am gasit apkuri cu unlimited credits. In Voxel Rush exista doua tipuri de cumparabile, points si credits. Credits se folosesc ca sa aduni puncte, asa ca nu sunt relevante. Am reusit dupa cateva incercari cu GameKiller sa obtin multe multe puncte, cu care speram sa cumpar toate upgrade-urile. Problema e ca jocul nu te lasa sa le cumperi pana nu inaintezi in “rank”, lucru care se face parcurgand distante cat mai mari in joc. Numai ca distanta necesara ca sa avansezi intre rankuri creste exponential :-) Am incercat sa gasesc adresele unde se pastreaza distanta parcursa in timpul unei curse in desfasurare, dar se pare ca nu are rost sa o modifici pentru ca se calculeaza dinamic pe baza altor parametri neafisati pe ecran (e.g. banuiesc timpul scurs de la inceputul cursei).

      Vreo idee?

    3. Meekuu

      rank-ul nu e tot o valoare numerica pe care s-o poți “vâna” ? Pe de altă parte având credits să cumperi upgrade-uri devreme în joc nu te ajuta sa faci nivelul mai repede? Nu de alta dar crescând rank-ul artificial poate strici farmecul jocului.

      In alta ordine de idei tocmai am crăcănat Asphalt 8. La ăsta nu ma lasă sa modific direct credits dar am modificat in timpul cursei valorile de “near miss” iar asta mi-a adus la final o mică grămadă de vreo 67 milioane de credite. Având in vedere ca ei cer in joc 99 euro pe 1,2 milioane, eu zic că e ok.

    4. alunelul

      Nu am incercat sa modific rankul, care e 10 acum de exemplu. O cautare dupa 10 ca WORD va produce cateva mii de adrese mai mult ca sigur..

    5. Meekuu

      prima căutare va produce mii de adrese, la modificarea rank-ului cauti in rezultate, o sa restrangi numărul de valori, apoi încă odată, pana cand ramai cu 3-4 valori. E ok sa le modifici pe toate alea ulterior.

      Ma uitam in screenshot-uri, nu poți cauta scorul? Ala care apare sus in dreapta? Rank-ul nu il faci pe baza scorului?

    6. alunelul

      In dreapta sus sunt punctele de care ziceam mai sus. Din alea am destule, dar nu pot sa le folosesc fara sa joc mii de ore de grinding ca sa avansez in rank, parcurgand distante cat mai mari in joc.

      Pana la urma l-am “cracanat”. Ocazie cu care am vazut limitele obscen alese intre ranguri :) Am observat ca jocul salveaza in memorie cati “km” ai parcurs din cati iti trebuie pt urmatorul nivel in rang si i-am modificat pe aia, putand sa avansez din grad in grad ducand aceasta valoare pana aproape de limita si apoi jucand jocul ca sa o depasesc. Apoi mi-am cheltuit punctele pe upgrades. Si am dezinstalat jocul..

    1. Meekuu

      Păi cred că la ăla sau la unul similar mă gândeam și eu când a început să mă enerveze prostia aia de joc. Nu mai știam clar cum se cheamă (deh, avantajele bătrâneții :P).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *