De la o vârstă încolo, deși am o mică grămadă de jocuri cumpărate pe Steam, n-am mai  avut chef să mă joc pe PC. Tot îmi promit că termin Torchlight 2 cam de când a apărut și nu prea am avut starea necesară.  Altfel stau lucrurile cu prostioarele de jocuri de pe tabletă/mobil. Pe alea le joci și pe budă și în pat înainte de culcare.

M-am jucat 2048 în draci până l-am terminat, am jucat Quiz-Up până m-am plictisit. Însă am observat tendința aia din ce în ce mai vizibilă cu “in-game transactions”. Dac-ar fi făcute cu un minim de bun-simț ar fi rezonabil. Însă au ajuns să fie atât de nesimțite încât, ca să termini sau sa joci cu oarecare succes un joc în ziua de azi ajungi să plătești o mică avere. Primul joc la care-am renunțat din cauza asta a  fost Asphalt 8. Jucasem 6 și 7 (pe care le-am și plătit în app-store). Și chiar mă miram că au scos Asphalt 8 gratuit. Am înțeles în scurt timp și de ce. Pur și simplu pentru că o sugi efectiv în joc dacă nu plătești. Prin urmare, uninstall.

Mai recent am instalat (după ce am văzut jocul la unul din studenții mei de la CCNA), Injustice: Gods Among Us. Am jucat nițel, cât să mă prindă jocul. Deh, obișnuiam să zăpăcesc tastaturi cu Mortal Kombat când eram mic. Ca să descoper pe la mijloc că se aplică același principiu și aici. Jocul e gratis. Însă dacă vrei să-l joci cu succes, plătești creditele. Și evident alea costă cât nu fac. Din banii pe un joc decent pe PC apuci să-ți iei 2-3 caractere mai puternice. Și nu-i suficient. În Asphalt 8 era la fel, cu ~20-30€ îți luai 4-5 mașini noi pe care le puteai folosi în anumite misiuni. Fără upgrade-uri la ele sau alte prostii. Dacă mai vroiai, cotizai din noi.

Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt împotriva ideii de-a plăti un joc. Din contră, nu cred c-am mai piratat un joc de ani buni. Și aplicațiile de pe Android le-am plătit atunci când am avut nevoie de ele, nu le-am piratat din alte surse. Însă sunt împotriva practicilor descrise mai sus. Când ajungi să plătești într-un mic joculeț banal și repetitiv mai mult decât ai plăti pe un joc întreg pe PC e cam aiurea. Și mă sperie tendința asta. Nu vreau să-mi imaginez un viitor în care jocurile sunt niște cretinătăți sinistre care sug bani de la potențialii jucători pentru ABSOLUT orice acțiune pe care-o faci în cadrul jocului.

Prin urmare zilele astea m-am enervat și m-am hotărât să fac ceva în privința asta. Tableta o am rooted așa că m-am apucat să instalez pe ea un mic tool care se cheamă “Game Killer” (versiunea 2.60).  Ăia mai bătrâni știu sistemul, îl foloseam noi și pe vremea când ne jucam pe PC-uri și umblam cu nasul în Dirty Little Helper pentru cheat-uri. Game Killer stă rezident în memorie atunci când rulezi un joc și poate modifica valori ale diverselor variabile. Cum “Injustice” nu se joacă online, are valorile stocate local. Așadar sunt modificabile cumva.  Game Killer este o alternativă. Mai există câteva tool-uri similare pe Android, Game Guardian și Game CIH.  Atenție însă că nu vor funcționa decât pe un device rooted.

La pornirea aplicației o să apară un mic widget “always on top” pe ecran. După aia se lansează jocul. Observați numărul de credite pe care-l aveți în joc și apelați “widget-ul” cu Game Killer. Cautați valoarea numerică acolo (în cazul ăsta Injustice, am cautat ca DWORD).  Va găsi acea valoare în mai multe locuri în memorie. Vă întoarceți la joc și faceți ceva pentru a modifica valoarea respectivă în cadrul jocului (cumpărați ceva sau câștigați niște credite). Apoi reveniți în Game Killer și cautați PRIN adresele de memorie găsite anterior pe cea care s-a modificat cu noua valoare de credite din joc. Și pe aia o modificați cum doriți. De exemplu, în cazul Injustice la mine, acum arată undeva pe la 80 000 000 credits. Și cam asta e tot.  Extrem de simplu și de rapid.

Screenshot_2014-04-27-18-00-41

Înc-o dată, nu vă încurajez să trișați și să “furați” ceva. Mai degrabă vă încurajez să-i taxați cumva pe idioții care sunt de părere că utilizatorii acceptă modelul ăsta de business. Și un sfat, nu trișați astfel încât să câștigați extrem de ușor. O să vă răpească orice plăcere de a juca. Trișați doar cât să restabiliți o egalitate de șanse intr-un joc în care nu aveați nici o șansă altfel.  Nici nu vă dau mură-n gură aplicația Game Killer. O căutați singurei (nu e pe Google Play).

Și “Multă Muie !” ălora care fac jocuri de genul ăsta.