Mai acum un an mi-am înnoit colecția de șoareci cu Razer Orochi (versiunea 2013). Și la un an distanță iar înjur mărunt din buze pentru că putea fi un mouse excelent însă au trebuit să-l strice cu câteva chichițe absolut enervante.

De prima cred c-am zis și-atunci prin comentarii. Când îl pun doar pe Bluetooth și stă idle mai mult de 30 de secunde intră singur în sleep. Și nu e ca Logitech-ul meu vechi care ieșea din sleep atunci când îl mișcai ci trebuie să dai click pe buton. Ușor agasantă în primă fază chestia asta devine enervantă atunci când lucrezi mult cu tastatura și mai rar cu mouse-ul (așa cum fac eu de obicei). Pentru că am tendința de a-l mișca pe masă ca să văd cursorul și realizez târziu că e în sleep ca să dau click.

A doua treabă enervantă am descoperit-o ceva mai greu. Uitați-vă la poza de mai jos și observați chestia aia circulară din jurul găurii pentru senzor. Ei, aia face parte din butonul de închis/deschis pentru bluetooth. Și un inginer chinez inteligent a hotărât că-i o idee bună să lipească pe chestia circulară un soi de abțibild de plastic ușor teflonat (nu e chiar ca piciorușele). Habar n-am de ce, cred că are doar rol cosmetic. La prima vedere nimic deranjant. Însă orice chestie lipită adună pe marginea lipiturii praf și scame. Și cum chestia aia e lipită FIX în jurul senzorului vă las pe voi să vă gândiți care e rezultatul final.  Iar dacă aveți și-o pisică ca animalul din dotare e și mai dureros. Pentru că are firele din blană extrem de subțiri și sunt “agățate” imediat de zona aia.

razer-orochi-gaming-mouse-rear

După 9-10 luni de chin am cedat nervos și-am dezlipit căcatul de plastic de deasupra, am șters bine cu spirt ca să nu mai rămână adeziv și-am făcut un produs funcțional. Acu’ dac-ar scoate ăia de la Razer și un driver cu care să poți dezactiva rahatul ăla de timer pentru idle, ar fi o treabă excelentă. Și astea două chestiuni enervante mă conving că încă n-am găsit mouse-ul perfect și iar o să arunc bani când o să găsesc un nou gadget care-mi face cu ochiul.