Se dă un (l)user într-o companie multinațională, bine plătit, cu laptop primit de la muncă și teoretic cu destul creier încât să merite banii pe care-i câștigă.

Pentru conectarea în intranet de la distanță (ca să citească mail-uri, să lucreze) se folosește VPN plus un Cisco VPN Client instalat pe fiecare laptop. Parolele nu sunt nici foarte evil dar nici banale. Sunt de 8 caractere, pronounceable. Eh, ce tactică credeți voi că a aplicat (l)userul ca sa țină minte parola respectivă ? Având în vedere că Cisco VPN Client este un client VPN îndeajuns de deștept încât să NU țină minte parolele. Chestie de securitate, deh.

Nope, ignorați variantele cu bilețele lipite de laptop sau pe langa laptop cu parola scrisă pe ele. Ignorați și varianta cu .txt pe desktop cu parola în txt. Imaginația (l)userilor este mult mai activă decât atât.

Vă lăsați bătuți ? Pur și simplu a redenumit shortcut-ul către VPN Client și numele pus era fix parola de conectare. Ca un eventual hoț al notebook-ului să nu aibă dubii de la ce e parola respectivă.