Țară frumoasă

Venind azi spre Brașov am făcut o oprire la OMV-ul dinainte de Breaza-Nistorești pentru o pauză de șușu și-o cafea. Când mă întorc la mașină, o gagică cu rucsacul în spate mă întreabă într-o engleză ușor stricată dacă merg spre Brașov și dacă pot să le iau și pe ele (mai era una care stătea la “ia-mă nene” la șosea.

Îi răspund și eu pe-o engleză la fel de stricată că le iau cu plăcere dacă cred că încap în Polo-ul meu. Care în mod clar nu-i făcut să mă transporte pe mine și alte două gagici. Pesemne stăteau de ceva vreme și nu s-a îndurat nimeni de ele că n-am apucat să respir că-și îngrămădiseră deja rucsacii în spate și s-au suit în mașină.

Tipele nemțoaice, plecate cu ia-mă nene să viziteze Europa. Frumos, dacă nu ar fi fost jungla din anii ’90 pe la noi aș fi făcut și eu treaba asta când eram tânăr. Acu’ tot ceea ce puteam să mai fac era să sper să nu mă trezesc violat de 2 nemțoaice adolescente prin pădurile de lângă Brașov.

Pe drum încep să le întreb ce au vizitat pe la noi și ce le-a plăcut cel mai mult. Îmi spun că acum veneau din București unde au stat câteva zile da’ că înainte au stat o săptămână pe la Roșia Montană. Și au început amândouă să povestească încântate ce mișto a fost acolo. Ce peisaje putem să avem, ce munți frumoși, păcat cu drumurile proaste din zonă. Le-am sugerat să viziteze Sighișoara, Sibiu, eventual Brașov. Vroiau sa ajungă în Sibiu în seara asta așa c-am fost good guy și le-am lăsat la o benzinărie pe drumul spre Sibiu ca să nu bâjbâie prin oraș.

Mă gândeam după aia că încercasem și eu să combat părerea ălora care zic că pe la Roșia sunt doar câțiva bolovani aruncați pe niște dealuri și că nu-i nimic de văzut. Uite că și alții de prin zone mai civilizate îmi împărtășesc punctul de vedere. Iar ăștia nu-s decât primul val de turiști. Ăștia sunt aventurierii care ajung pe aici pe la noi prin vacanțe cu ia-mă nene după care se întorc acasă cu poze și povești despre locuri mișto. Și-i conving și pe alții să vină. Noi încă nu înțelegem ce-i place prințului Charles la cocioaba aia pe care-o are în Viscri. Și când o să înțelegem o să fie prea târziu.

17 Comments Țară frumoasă

  1. Meekuu

   Io am dat bre, testam plugin-ul. N-am găsit de unde să-l scot după așa că uite, ți-am mai dat și-un like de pe un alt ip.

  2. ABS

   Vai de el de plugin. Vezi si tu prin baza de date, doar esti IT-ist :)
   Si vad ca nu mai pot sa dau reply la reply. Parca inainte se putea…

 1. dan gerosu

  Din păcate ăştia sunt singurul tip de turişti vestici care ne vizitează, backpackers care se cazează prin hosteluri. Nu am nimic cu ei dar ar fi bine să vină şi pensionarii cu dare de mână.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *