Dilemă

Presupunem că sunteți în fața camerei de gardă dintr-un spital cu o urgență. Nu ceva care să vă pună viața în pericol dar totuși o urgență pe care nu poți s-o lași ne-examinată de un doctor. La camera de gardă, coada aferentă. Multă lume cu multe probleme, unele mai mari, unele mai mici.

Brusc își face apariția o personalitate publică îndrăgită (se înțelege clar de aici ca nu vorbim de politicieni). Vi se pare normal ca acea personalitate să beneficieze de tratament preferențial și să nu fie nevoită să respecte aceleași reguli ?

Și vă rog să argumentați.

Mie personal nu mi se pare normal. Ba mai mult decât faptul că persoana respectivă a beneficiat de tratament preferențial m-a enervat mentalitatea de sclavi a celorlalți care așteptau. Lor li se părea normal ca un alt plătitor de impozite ca și ei să primească ceea ce ei nu primeau.

10 Comments Dilemă

 1. Claudiu C.

  Nici nu incape indoiala in mintea mea ca nimeni nu trebuie sa beneficieze de tratament preferential, mai ales intr-o situatie ca asta.
  Banuiesc ca nimeni nu era la urgente pt ca nu aveau ce sa faca intr-o seara de Vineri. Toata lumea era acolo cu o problema reala si, atunci, de ce problema unuia este mai importanta decat a altuia.
  Bineinteles, aici merg pe presupunerea ca afectiunea asa zisei celebritati nu era mai serioasa ca a altora.

  Reply
 2. Radu

  Nu mi se pare că statutul de persoană publică ar trebui să conteze atunci când vorbim de un act medical. Actul medical într-o unitate de primiri urgențe ar trebui condiționat doar de gravitatea cazului.

  Reply
 3. Seba

  Tratament preferential pot sa ai in cazul in care vi cu programare (ceea ce nu cred ca era cazul). Ar fi interesant de stiut daca “personalitatea” era o persoana din showbiz si daca “sclavii” se incadrau in categoria “fan Maruta”. In acest caz nu mai e dilema :)

  Reply
 4. Meekuu

  @Seba, DanG, nu pot să spun despre cine e vorba. Doar că este cineva pe care-l respect și eu. Nu-i un “VIP” de televizor ceva.

  Reply
  1. Aurel Antici

   Dan Diaconescu?! de ce nu vrei sa ne spui cine este? dacă ai povestit despre aceasta întâmplare e clar ca nici ție nu ți-a convenit situația, deci cumva ai dori ca persoana sa fie “amendata”. Totuși ma întreb cum as fi procedat eu dacă avem o urgenta și as fi beneficiat de un statut de VIP….

  2. Meekuu

   Pentru că nu persoana respectivă era de vină ci mai mult personalul medical. Și nu are sens să terfelesc public un nume pe care-l respect din cauză că sistemul medical nu ne respectă pe noi, ceilalți.

 5. neagrigore

  Nu, nu este normal. Dacă ar fi fost o spălătorie de maşini, tocmai l-am văzut pe Iureş zilele ăstea la una, şi n-ar fi plătit, nu aş fi zis nimic, absolut normal. În plus, este o firmă privată. Dar într-un spital, este degradant pentru toată lumea implicată.

  Reply
 6. enzo

  Am ajuns si eu de vr-o 2 ori pe la urgente, o singura data ca pacient.
  Cand nu am fost pacient am observat ca oamenii imbracati bine au o oarecare prioritate, se vorbeste mai frumos cu ei si sunt manipulati mai cu grija de catre brancardieri. Iti vine asa sa te faci ca scapi niste foi de plastic emise de BNR.
  Scene horror cu sange tasnind si convulsii ai vazut? :D
  Femeile de servici de acolo au parte de un scenariu din asta zi de zi:
  http://www.imdb.com/title/tt0896798

  Reply
 7. Wideshot

  Povestea seamana cu cea a unei personalitati publice, foarte stimabile, care s-a bagat in fata pt un transplant. Scuza invocata de sustinatori? “Omu’ e monument national, trebuie sa avem grija de patrimoniu”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *