Tribul nostru

tribeÎn urmă cu mii de ani, primele triburi de oameni au realizat o chestie simplă. Dacă tribul lor produce porumb iar tribul de la sud crește vaci, ar putea să facă schimb de resurse astfel încât membrii ambelor triburi să aibă o hrană mai diversificată și să se dezvolte.

În schimb dacă tribul de la răsărit crește capre dar membrii tribului sunt cam ciudați și au niște apucături nu tocmai normale, în plus nu sunt nici foarte prietenoși cu străinii, celelalte triburi o să-i evite. Sau o să-ncerce să-i educe astfel încât să poată face schimb de resurse și cu ei.

În zilele noastre, la o scară mult mai mare, se întâmplă cam același lucru. Noi suntem o țară mică, producem o serie de resurse interne, importăm o bună parte din resurse din exterior. Cert este că nu putem să nu fim parte integrantă a unei economii la un nivel mai mare. Iar ca să fim parte integrantă la un nivel mai mare trebuie să urmăm niște reguli de bun simț.

Cum ar fi să fim capabili să ne construim naibii autostrăzile alea, partea a coridorului european, fără munți de șpăgi și furturi. Sau să fim capabili să îi prindem pe ăia care cer șpăgi și fură. Și în momentele în care nu suntem capabili este normal ca reprezentanții trimiși în România ai celorlalte triburi să ne atragă atenția că tribul nostru începe să aibă niște apucături nu tocmai normale.

În schimb nu este normal să fii membru al tribului, să fii prost de pute și să te apuci să spui că mai bine-și văd de treaba lor și dacă nu le convine să se ducă la ei acasă. Pentru că dacă și-ar vedea de treaba lor și s-ar duce toți la ei acasă ai muri ca prostu’ de foame în mizerie.

Am văzut replica asta tot mai des pe la toate articolele despre câte un oficial străin care trage de urechi România din diverse motive. Ultima oară legat de Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Cât de tâmpit să fii ca român încât să îl înjuri pe unul care-ți ia ție apărarea atunci când idioții din Parlamentul României încep să-și dea legi ca să-și protejeze pieile. Pentru că da, ție îți ia în primul rând apărarea atunci când ăia aleși de tine fură din banul public și nu sunt condamnați.

Iar cel mai clar exemplu că membrii tribului nostru au început să fie uimitor de proști a venit odată cu imbecilitatea aia produsă de Gâdea când cu interviul lui Julio Iglesias Jr. La unul din articolele în care era prezentat răspunsul lui Iglesias senior și în care se spunea că artistul și-a amânat concertul, un imbecil comentator spunea că dacă Iglesias sr. a fost deranjat de treaba respectivă atunci să se ducă să cânte la el acasă, să nu mai vină în România.

Ei, oare nu merită tribul ăsta să moară-n beznă ?

2 Comments Tribul nostru

  1. ady

    Nu, tribul nu merita sa moara in bezna. Ar trebui ca membrii tribului, normali la cap, sa lege astfel de specimene si sa le lase sa moara in bezna.
    N-am chef sa mor in bezna. :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *