Urări de bine

Cam o săptămână cât am fost plecat am stat pe modemul usb de la Orange. A mers mai mult decât rezonabil. Partea proastă a fost că n-am putut să fac trafic cum eram obișnuit acasă la mine dar în rest și-a făcut treaba, n-am ce zice.

Azi, în prima zi după ce-am ajuns acasă, am zis să mai revin la zi cu diversele treburi. Printre care se număra și un trafic destul de mare făcut prin scp cu un server web și descărcatul unui nou sezon Simpsons (m-am apucat să revăd seria cap-coadă).

Ca orice treabă bine făcută și asta a început cu o pauză. O vizită a părinților urmată de masa de prânz și de somnul de voie. Pe la 7 seara când să mă apuc de treaba ia legătură la internet de unde nu-i. Dau restart la router, draci, n-apucă bine să se restarteze că nici dhcp nu-mi mai dă. Când mă uit mai bine la el, beculețul de WAN clipea cu veselie de ziceai că a băut Red-Bull. Cum scoteam cablul de WAN cum își revenea routerul. Deci clar, flood pe undeva pe scară. Înjur RDS-ul și trec pe Orange să-mi rezolv problemele presante.

Pe la 11 jumate seara termin ce aveam de făcut am zis să dau o tură până la “cutia cu jucării” a RDS-ului de pe scară. Cutie care are ușa descuiată și poate umbla oricine pe acolo. Planul meu măreț era să văd cine naiba face flood-ul și să-l scot din switch-ul de pe scară. Zis și făcut. Agăț un scăunel din casă și mă duc la cutie. Scot cu grijă capacul (nici de balamale n-are bani RDS-ul ) și să-mi pice fața nu alta. Știam cam ce dezastru e prin cutiile lor dar nu mă așteptam chiar la așa ceva. Postez seria de poze ceva mai jos. Cu greu am reușit într-un final să văd ledurile de la cele 2 switch-uri puse pe acolo. Din păcate portul pe care se făcea flood-ul era chiar ăla de uplink. Unde “uplink” aici înseamnă switch-ul de mai jos de pe scară.

Așa că am tras câteva poze, am închis cutia și m-am întors în casă.

Partea frumoasă a venit atunci când tocmai mă pregăteam să scriu acest post și să fac upload la poze. Mi-a picat și Orange-ul. Dar într-un final și-a revenit și-am apucat să postez.

L.E. Vorbind mai acum cu Bogdan mi-a mai venit o idee interesantă. Iau o bucată cam de 20-30 cm de cablu UTP și  montez într-un capăt o mufă RJ45 normală și în celălalt capăt un ștecher de priză ( cam ca-n ethernet killer ). După care mă duc la cutia RDS-ului, opresc siguranța și montez cablul ăla acolo undeva mai în spate și-l bag în priză. Las siguranța oprită și plec. Având în vedere că “rack-ul” lor e dotat și cu un bec și că primul lucru pe care o să-l observe o să fie faptul că echipamentele n-au curent vă las pe voi să vă imaginați cam ce se va întâmpla…

9 Comments Urări de bine

 1. ABS

  Macar daca scoteai toate mufele din toate switchurile… stiai o treaba, un bloc intreg ar fi sunat la RDS ca nu are net, in felul asta poate s-ar fi rezolvat problema pana de Paste :)

  Reply
 2. Horatiu

  Big, tata, la tine e bine! Au pus macar o siguranta electromagnetica inainte de multipriza din cutie. La mine nu au asa ceva.
  Intrebare: tu mergi la depanat/diagnosticat cu camera foto la tine?

  Iti doresc un 2009 fara orice fel de criza si macar la fel de bun ca cel mai bun de pana acum. La multi ani!

  Reply
 3. Meekuu

  ABS, nope, aveam o varianta mai bună ca să-i fac să se miște. Iei frumos cablul UTP, scoți firele din el, le împarți în 2 (cam cum vrei tu) și le aplici pe o priză la 220.
  După aia aștepți RDS-u.

  Horațiu, după ce-am văzut ce-i acolo m-am dus repede să iau camera foto. Deși aveam oricum o vagă bănuială.
  La mulți ani și ție.

  Reply
 4. A.Faith

  =)) bună, bună poanta de la final :))
  eu i-am promis unuia din rețea că dacă nu încetează cu torrenții (pr0n especially) îl trimit să navigheze în paharul cu apă. adică îi scot mufa din router și o bag într-un pahar :D

  Reply
 5. Dorian

  Mie mi se misca RDSul de 45 de lei (fiberlink) ca ochii in capu’ mortului. Asta pana cand sistematic, de trei ori pe zi, dadeam telefon la ei si raportam o problema. Dupa vreo 4 zile (si vreo 7-8 sesizari si testari) au venit baietii si au surubarit la cutia de pe palier.

  De atunci nu mai am probleme cu netu.

  ***

  Tot cu RDS am avut probleme la un cabinet de avocatura la care ma ocup de retea: la 2 zile pica sau mergea ca melcu beat. Am sunat, m-am recomandat ca avocat proprietar al cabinetului si am mentionat ca functionarea optima a internetului este vitala pentru cabinetul de avocatura. A fost ultima data cand am sunat la suport RDS pentru cabinetul respectiv.

  In concluzie se poate, dar tre sa ii iei tare. Recomand ;)

  Reply
 6. misca

  Cel mai rau este ca toti providerii pentru segmentul home sunt cam varza… UPC, RTC, RDS si altii mai mici.
  Eu am noroc cu RDS-ul acasa, nu mi-a picat de un an!! si mai sunt locuri in bucuresti unde se intampla sa mearga bine (infrastructura noua).

  De ce sa te complici cu priza , 220 , etc… Iei un patch si il bagi cu amandoua capete in acelasi switch…. o ia razna totul, si e mai safe decat 220-ul :)

  Reply
 7. tratament

  Provideri multi, si uneori degeaba. am schimbat 4 provideri pana acum, se pare ca i***k e mai serios, desi are si el hibele lui.
  sper la o solutie in viitorul apropiat

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *