Cam o săptămână cât am fost plecat am stat pe modemul usb de la Orange. A mers mai mult decât rezonabil. Partea proastă a fost că n-am putut să fac trafic cum eram obișnuit acasă la mine dar în rest și-a făcut treaba, n-am ce zice.

Azi, în prima zi după ce-am ajuns acasă, am zis să mai revin la zi cu diversele treburi. Printre care se număra și un trafic destul de mare făcut prin scp cu un server web și descărcatul unui nou sezon Simpsons (m-am apucat să revăd seria cap-coadă).

Ca orice treabă bine făcută și asta a început cu o pauză. O vizită a părinților urmată de masa de prânz și de somnul de voie. Pe la 7 seara când să mă apuc de treaba ia legătură la internet de unde nu-i. Dau restart la router, draci, n-apucă bine să se restarteze că nici dhcp nu-mi mai dă. Când mă uit mai bine la el, beculețul de WAN clipea cu veselie de ziceai că a băut Red-Bull. Cum scoteam cablul de WAN cum își revenea routerul. Deci clar, flood pe undeva pe scară. Înjur RDS-ul și trec pe Orange să-mi rezolv problemele presante.

Pe la 11 jumate seara termin ce aveam de făcut am zis să dau o tură până la “cutia cu jucării” a RDS-ului de pe scară. Cutie care are ușa descuiată și poate umbla oricine pe acolo. Planul meu măreț era să văd cine naiba face flood-ul și să-l scot din switch-ul de pe scară. Zis și făcut. Agăț un scăunel din casă și mă duc la cutie. Scot cu grijă capacul (nici de balamale n-are bani RDS-ul ) și să-mi pice fața nu alta. Știam cam ce dezastru e prin cutiile lor dar nu mă așteptam chiar la așa ceva. Postez seria de poze ceva mai jos. Cu greu am reușit într-un final să văd ledurile de la cele 2 switch-uri puse pe acolo. Din păcate portul pe care se făcea flood-ul era chiar ăla de uplink. Unde “uplink” aici înseamnă switch-ul de mai jos de pe scară.

Așa că am tras câteva poze, am închis cutia și m-am întors în casă.

Partea frumoasă a venit atunci când tocmai mă pregăteam să scriu acest post și să fac upload la poze. Mi-a picat și Orange-ul. Dar într-un final și-a revenit și-am apucat să postez.

L.E. Vorbind mai acum cu Bogdan mi-a mai venit o idee interesantă. Iau o bucată cam de 20-30 cm de cablu UTP și  montez într-un capăt o mufă RJ45 normală și în celălalt capăt un ștecher de priză ( cam ca-n ethernet killer ). După care mă duc la cutia RDS-ului, opresc siguranța și montez cablul ăla acolo undeva mai în spate și-l bag în priză. Las siguranța oprită și plec. Având în vedere că “rack-ul” lor e dotat și cu un bec și că primul lucru pe care o să-l observe o să fie faptul că echipamentele n-au curent vă las pe voi să vă imaginați cam ce se va întâmpla…