Politica liberală

Urmăresc de ceva vreme treaba cu impozitul forfetar pentru SRL-uri. Am considerat-o de la bun început o cretinătate fără limite și sincer nu mă așteptam să avem un guvern atât de imbecil încât să “dea” o astfel de lege. Well, m-am înșelat.

Nu numai că au dat o astfel de lege dar au dat-o ca Ordonanță de Urgență, aplicabilă chiar din acest an fiscal. Ce-i extrem de fascinant la măsura asta luată de guvern este faptul că-i o măsură socialistă 100%. Pogea este membru PD (PD-L). Un guvern liberal ar trebui să sprijine mediul de afaceri, să încurajeze apariția IMM-urilor and so on. Dar noi suntem în România unde orientarea politică nu are nici o treabă cu realitatea.

Fascinantă este iar și declarația “micuțului Boc” :

În ceea ce privește măsura impozitului forfetar pe care o conține ordonanța, aceasta este una care-și propune, în primul rând, să atenueze evaziunea fiscală și să contribuie la combaterea acesteia.

Atenuarea evaziunii fiscale ? Oh, c’mon. De abia acum începe evaziunea fiscală. Ce naiba a fumat ăsta înainte (și el și consilierii lui ) de pot să scoată asemenea aberații. Românu-i învățat să găsească soluții alternative în loc să dea aiurea banii ăștia la buget. Nu cred că durează mai mult de-o lună până când apare un blog nou care ne învață cum să rezolvăm problema asta.

Și evident că, în timpul ăsta, ăia mari și cu multe datorii la stat o să stea liniștiții în continuare.

Încet-încet începem să ne obișnuim să ne uităm la vilele “șmecherilor” de genul ăsta din spatele porților închise.

Vila Mogoșoaia

2 Comments Politica liberală

  1. Mihai

    Sau inchideti firma aici, faceti alta in Olanda (exemplu la plesneala), si mutati toata activitatea firmei pe cealalta. Faceti filiala in Romania, ca doar e la moda, iar taxele pleaca la olandezi. Asta daca pleaca. Si tot in presupunerea in care pleaca, aia mai au un avantaj. La noi tre sa platesti 100 de taxe si impozite, si sa stai la 1000 de cozi de cate 3-6 ore fiecare, de ajungi sa angajezi un om full time doar ca sa plateasca aceste taxe. Acolo, o singura taxa, sub forma de impozit, pe care o poti plati prin diferite metode (ordin de plata, online, etc, statul la coada fiind printre ultimele), din care isi redirectioneaza ei banii dupa bunul lor plac.

    P.S. Asta e, daca ai nostri vor sa reinventeze roata, ori sa o faca mai buna, ori sa suporte consecintele.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *