Urmăresc de ceva vreme treaba cu impozitul forfetar pentru SRL-uri. Am considerat-o de la bun început o cretinătate fără limite și sincer nu mă așteptam să avem un guvern atât de imbecil încât să “dea” o astfel de lege. Well, m-am înșelat.

Nu numai că au dat o astfel de lege dar au dat-o ca Ordonanță de Urgență, aplicabilă chiar din acest an fiscal. Ce-i extrem de fascinant la măsura asta luată de guvern este faptul că-i o măsură socialistă 100%. Pogea este membru PD (PD-L). Un guvern liberal ar trebui să sprijine mediul de afaceri, să încurajeze apariția IMM-urilor and so on. Dar noi suntem în România unde orientarea politică nu are nici o treabă cu realitatea.

Fascinantă este iar și declarația “micuțului Boc” :

În ceea ce privește măsura impozitului forfetar pe care o conține ordonanța, aceasta este una care-și propune, în primul rând, să atenueze evaziunea fiscală și să contribuie la combaterea acesteia.

Atenuarea evaziunii fiscale ? Oh, c’mon. De abia acum începe evaziunea fiscală. Ce naiba a fumat ăsta înainte (și el și consilierii lui ) de pot să scoată asemenea aberații. Românu-i învățat să găsească soluții alternative în loc să dea aiurea banii ăștia la buget. Nu cred că durează mai mult de-o lună până când apare un blog nou care ne învață cum să rezolvăm problema asta.

Și evident că, în timpul ăsta, ăia mari și cu multe datorii la stat o să stea liniștiții în continuare.

Încet-încet începem să ne obișnuim să ne uităm la vilele “șmecherilor” de genul ăsta din spatele porților închise.

Vila Mogoșoaia