Vremea țepelor

Am primit pe mail un spam de la un nene care cică vinde un dispozitiv minune care ajută la reducerea cu 30% a facturii la energie electrică. Pot să pun pariu c-a găsit destui mușterii până acum chiar dacă cutiuța minune costă 135 de lei. N-o să-i dau link-ul aici pentru că e criză și reclama costă. Dar o să comentez ce-am aflat de pe ici pe colo despre jucăria în cauză.

Conține un condensator de 6uF și vreo 2 led-uri. Și atât. La 135 de lei. Cică tehnologie germană. Găsit pe ebay la 3-4$ pe bucată EXACT același produs, 100% tehnologie chineză. Deja e super afacere.

Iar afirmația legată de reducerea cu 30% a facturii este discutată pe larg aici. Pe scurt, datorită condesatorului, este îmbunătățit factorul de putere (într-o anumită măsură). Dar cum la noi prin apartamente se măsoară puterea activă, jucăria respectivă este frecție la picior de lemn.

Dar excelentă pentru a stoarce niște bani de la fraieri pe vreme de criză. Mai ales când și ProTV-ul îi face reclamă :

5 Comments Vremea țepelor

 1. octi

  O sa vina vremea economiei de benzina iar! Este cineva din “capitala” care a inventat un filtru de aer care prin nu stiu ce tehnologie romaneasca de data asta, brevetata, laudata si copiata la Haga economiseste cel putin 10 – 15% din consumul de benzina. Trebuie doar sa asteptam…

  Reply
 2. Razvan Rzv

  @octi, tipul are brevete de inventii si medalii la saloane internationale cu respectivele filtre de aer super aspirante. corneliu birtok baneasa il cheama.

  Reply
 3. Mihai Todor

  Îmi place de ProTV, că au ales niște specimene reprezentative pentru România ca să laude produsul. Fix experții experților în domeniul rețelelor electrice ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *