Welcome home

După 3500 km parcurși prin 4 țări (România, Serbia, Muntenegru, Croația) am ajuns în sfârșit cu bine acasă. Și absolut uimitor, până azi când am intrat în România nu am văzut picior de accident rutier. Azi, de la Drobeta Turnu-Severin până în București am dat de 2 accidente.

Că deh, cam asta-i infrastructura drumurilor în România și cam ăștia sunt șoferii noștri civilizați în trafic (și mai comentam de sârbi că se bagă aiurea… ). Primul, undeva pe E70, un pieton aruncat efectiv pe celălalt sens de mers în timp ce se plimba lejer pe carosabil în afara localității. Când am trecut pe lângă lumânările aprinse în locul în care aterizase, o femeie isterică îl porcăia pe nenorocitul care va avea pe conștiință viața unui om deși nu a greșit cu nimic.

Al doilea, câteva ore mai târziu, pe drumul nostru județean care poartă pomposul nume de A1. Un camion cu remorcă din Constanța a derapat, șoferul a pierdut controlul direcţiei, camionul a tamponat glisiera mediană de pe autostradă, răsturnându-se ulterior. Pe ambele sensuri de mers banda a 2-a este blocată complet.

Remarcam ulterior cum, pe aproape toată lungimea autostrăzii, marcajele reflectorizante care ar trebui să existe atât pe centrul cât și pe marginea autostrăzii fie lipsesc fie sunt complet inutile (nu le vezi nici dacă te lovește cineva peste ochi cu ele). Până și drumurile secundare de prin Muntenegru sunt mai bine marcate decât A1 (să nu mai vorbesc de faptul că au ăia câteva zeci (sute) de km de tuneluri luminate mai bine decât pasajele din București).
Poze și impresii mai pe larg în 2-3 zile după ce mă întorc și din Team-Drinking…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *