World of Goo e un joc care a reușit ce n-au mai reușit multe jocuri în ultima vreme. Să mă prindă într-un asemenea hal încât să-l joc ca disperatul până-l termin.
Este realizat de 2 creatori independenți ( 2DBoy ) și a fost lansat pentru WiiWare și PC. La noi n-a apărut încă pe piață dar a apărut pe canalele mai puțin legale.

 

World Of Goo
World Of Goo

 

 

Jocul l-am văzut la Bogdan care se juca în timp ce alțiii munceau pe la organizarea ACM. În scurt timp, ca un virus, a făcut victime. Desi ajungeam seara dupa 23 în zilele în care organizam ACM-ul, tot mai stăteam câte jumătate de oră să mai fac 2 nivele. Am terminat jocul cam în 2-3 zile (nu este excesiv de greu).

Este o combinație delicioasă între lemmings și bridge-builder (deși e mult spus). Fiecare nivel necesită rezolvarea unor puzzle-uri folosind “balls of goo”. Nici un nivel nu este prea greu și oricine reușește până la urmă să-i dea de cap. Toate presărate cu o porție de umor destul de sănătoasă.

Deși relativ nou jocul a adunat o grămadă de adepți care s-au apucat să aducă elogii celor 2 creatori. Există chiar și câteva canale pe youtube care conțin soluții pentru cele mai multe puzzle-uri iar numărul jucătorilor împătimiți crește de la o zi la alta.  

O demonstrație clară a faptului că n-ai nevoie de ultimele modele de placi video și ultimile motoare grafice pentru a realiza un joc inteligent și captivant. 

La mai multe. Pe următorul promit să-l cumpăr :D.