World of Goo

 

World of Goo e un joc care a reușit ce n-au mai reușit multe jocuri în ultima vreme. Să mă prindă într-un asemenea hal încât să-l joc ca disperatul până-l termin.
Este realizat de 2 creatori independenți ( 2DBoy ) și a fost lansat pentru WiiWare și PC. La noi n-a apărut încă pe piață dar a apărut pe canalele mai puțin legale.

 

World Of Goo

World Of Goo

 

 

Jocul l-am văzut la Bogdan care se juca în timp ce alțiii munceau pe la organizarea ACM. În scurt timp, ca un virus, a făcut victime. Desi ajungeam seara dupa 23 în zilele în care organizam ACM-ul, tot mai stăteam câte jumătate de oră să mai fac 2 nivele. Am terminat jocul cam în 2-3 zile (nu este excesiv de greu).

Este o combinație delicioasă între lemmings și bridge-builder (deși e mult spus). Fiecare nivel necesită rezolvarea unor puzzle-uri folosind “balls of goo”. Nici un nivel nu este prea greu și oricine reușește până la urmă să-i dea de cap. Toate presărate cu o porție de umor destul de sănătoasă.

Deși relativ nou jocul a adunat o grămadă de adepți care s-au apucat să aducă elogii celor 2 creatori. Există chiar și câteva canale pe youtube care conțin soluții pentru cele mai multe puzzle-uri iar numărul jucătorilor împătimiți crește de la o zi la alta.  

O demonstrație clară a faptului că n-ai nevoie de ultimele modele de placi video și ultimile motoare grafice pentru a realiza un joc inteligent și captivant. 

La mai multe. Pe următorul promit să-l cumpăr :D.

 

5 Comments World of Goo

 1. AlexJ

  da..concluzia zilei: la mine in camera joaca 3 oameni jocul (me included :P)
  va dati seama ca pe tine si pe bogdan voi da vina pentru noaptea asta pierduta cu wogoo :PP

  Reply
 2. bogd

  Jocul l-am văzut la Bogdan care se juca în timp ce alții munceau pe la organizarea ACM.

  Ce ti-as zice eu vreo 2 de dulce… >:)

  Da, recunosc ca eu i-am pornit pe maniaci. Da, recunosc ca am inceput sa ma joc in perioada in care se organiza ACM-ul. Si da, recunosc ca joculetul este genial!

  Ce uita `acesta` sa spuna este ca:
  a) m-am apucat sa ma joc DUPA ce am fost convins ca partea mea merge bine;
  b) in timp ce unii (namely myself) alergau prin sala sa configureze VLAN-uri care nu voiau sa mearga, anumiti meekutzi (responsabili teoretic tot de partea de retea) se jucau DOTA >:P

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *