WoT – Thawte, București 2008

Întâi câteva cuvinte despre Thawte și apoi despre evenimentul organizat în București.

Thawte este unul dintre cei mai cunoscuți CA (Certificate Authority), mai precis al doilea ca importanță. A fost fondat de Mark Shuttleworth (sounds familiar ? )  în 1995. În 1999 a fost preluat de Verisign iar Mark Shuttleworth și-a permis să facă o vizită în spațiu ca turist și să fondeze  Canonical / Ubuntu Foundation.

Pe lângă grămada de certificate oferită de Thawte există și certificatele gratuite pentru semnarea digitala a email-urilor. Există 2 tipuri de certificate. Primul, nepersonalizat, se poate obține de pe site-ul thawte doar cu o simplă înscriere. Cel de-al doilea, personalizat (conține numele vostru în CN), nu se poate obține decât după ce ați fost “girați” de o serie de “notari” Thawte care fac parte din Web of Trust, după un model similar CACert.

Notarii dau un anumit număr de puncte (în funcție de numărul de persoane pe care le-au notariat până în acel moment) persoanelor care doresc certificatul și păstrează o copie a unui act de identitate pentru o perioadă de minim 5 ani. Când persoana are 50 de puncte poate avea un certificat personalizat. La 100 de puncte devine notar Thawte și poate acorda puncte la rândul său.

De regulă doritorii de puncte contactează notarii și se întâlnesc pe rând cu aceștia până strâng numărul de puncte dorite. Având în vedere că țara noastră este extrem de săracă în notari Thawte treaba asta necesită multă răbdare și alergătură.

De aceea notarii noștri Thawte s-au gândit să organizeze un eveniment la care să fie prezenți cât mai mulți și să ofere șansa doritorilor să plece cu punctele necesare unui certificat personalizat sau chiar cele necesare pentru a deveni notar. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 12 iulie 2008 în București la Alejandro’s Cafe, Calea Moșilor 34 (Piata Unirii, langă magazinul Cocor), între orele 12-15.

Mai multe detalii despre eveniment precum și despre ce trebuie să aveți la voi pentru a simplifica lucrurile găsiți pe pagina dedicată evenimentului : http://wot.last.ro/.

1 Comments WoT – Thawte, București 2008

  1. rpetre

    E posibilitatea sa se faca si un pgp signing party in paralel? WoT-ul lui Thawte nu ma incalzeste foarte tare…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *