“suge” începe să devină un lait-motiv p’aici…

Am avut de trimis un mail cuiva către o adresă de yahoo. L-am trimis în jurul orei 16. De pe un domeniu și-o adresă de mail destul de proaspăt create. N-a ajuns. Pe la ora 20 am început să testez eu și să-mi trimit singur mail-uri în yahoo. Din 5 mail-uri trimise de pe același domeniu (toate au plecat de pe server spre yahoo) au ajuns 3 (cu întârziere de câteva minute). Două din ele s-au pierdut undeva prin nebuloasa care se cheamă “yahoo”. Alea 3 au ajuns toate în Spam (n-am înțeles ce filtru antispam folosește yahoo).

Aceleași mail-uri  au fost trimise și cu Cc către adresa de pe gmail. Au ajuns instant.

Nu mai folosesc adresa de mail de pe yahoo de câțiva ani buni. Înainte de-a apărea gmail am renunțat la ea. Am folosit o perioadă contul de mail de pe rdslink (decât să folosesc yahoo). Nu că ăla ar fi fost cine știe ce minune. De la apariția gmail mi-am mutat practic toate mail-urile online. Majoritatea conturilor fac forward ȘI către gmail. Label-uri + identități multiple au rezolvat orice problemă. Cine știe să se uite în headerele mesajelor primite de la adresa de mail anunțată pe blog o să vadă adresa reală de pe care au fost trimise. Google nu mă are ca utilizator din cauza faptului că nu am altă alternativă. Ci mă are ca utilizator din cauză că oferă un produs mult mai bun (ca webmail) decât aș putea eu să instalez pe oricare din serverele mele. Cam așa ar trebui să se facă afacerile și pe la noi (și aici arunc “săgeți otrăvite” spre “providerii” noștri de telecomunicații).
P.S.  (Și offtopic totodată). Observ o tendință îngrijorătoare pe la Piticu. A început să scrie din ce în ce mai des posturi legate de IT dar pe mine mă miră abordarea naivă, nedocumentată, în stilul presei scrise. Io cred că vrea să-l angajeze vreun ziar la rubrica IT. Altfel nu îmi explic cum încurcă un defacement cu un hack sau cum amestecă MAC cloning-ul în PPPoE.   Voi ce credeți ? (Fac un sondaj necentralizat, doar din comentariile voastre. )