Yahoo suge

“suge” începe să devină un lait-motiv p’aici…

Am avut de trimis un mail cuiva către o adresă de yahoo. L-am trimis în jurul orei 16. De pe un domeniu și-o adresă de mail destul de proaspăt create. N-a ajuns. Pe la ora 20 am început să testez eu și să-mi trimit singur mail-uri în yahoo. Din 5 mail-uri trimise de pe același domeniu (toate au plecat de pe server spre yahoo) au ajuns 3 (cu întârziere de câteva minute). Două din ele s-au pierdut undeva prin nebuloasa care se cheamă “yahoo”. Alea 3 au ajuns toate în Spam (n-am înțeles ce filtru antispam folosește yahoo).

Aceleași mail-uri  au fost trimise și cu Cc către adresa de pe gmail. Au ajuns instant.

Nu mai folosesc adresa de mail de pe yahoo de câțiva ani buni. Înainte de-a apărea gmail am renunțat la ea. Am folosit o perioadă contul de mail de pe rdslink (decât să folosesc yahoo). Nu că ăla ar fi fost cine știe ce minune. De la apariția gmail mi-am mutat practic toate mail-urile online. Majoritatea conturilor fac forward ȘI către gmail. Label-uri + identități multiple au rezolvat orice problemă. Cine știe să se uite în headerele mesajelor primite de la adresa de mail anunțată pe blog o să vadă adresa reală de pe care au fost trimise. Google nu mă are ca utilizator din cauza faptului că nu am altă alternativă. Ci mă are ca utilizator din cauză că oferă un produs mult mai bun (ca webmail) decât aș putea eu să instalez pe oricare din serverele mele. Cam așa ar trebui să se facă afacerile și pe la noi (și aici arunc “săgeți otrăvite” spre “providerii” noștri de telecomunicații).
P.S.  (Și offtopic totodată). Observ o tendință îngrijorătoare pe la Piticu. A început să scrie din ce în ce mai des posturi legate de IT dar pe mine mă miră abordarea naivă, nedocumentată, în stilul presei scrise. Io cred că vrea să-l angajeze vreun ziar la rubrica IT. Altfel nu îmi explic cum încurcă un defacement cu un hack sau cum amestecă MAC cloning-ul în PPPoE.   Voi ce credeți ? (Fac un sondaj necentralizat, doar din comentariile voastre. )

6 Comments Yahoo suge

 1. nexus

  Alt aspect mai putin tehnic pentru care merita oricand sa folosesti Gmail si nu Yahoo: extrem de putine reclame – nu stai jumatate din timp sa se incarce toate imaginile/bannerele la chestii pe care nu le vrei, nu te intereseaza si nu le-ai cumpara.
  (De Piticu nu stiu pentru ca nu il vizitez.)

  Reply
 2. Emil

  Yahoo foloseste mai multe metode.
  http://domainkeys.sourceforge.net/ este una dintre ele. Mare branza, nu imi place metoda.
  Mai foloseste si spf… http://www.openspf.org/… iara e mare fas atata timp cat foarte putini folosesc chestia asta.
  Inca una ar fi…(cred eu, din ce am observat)pentru un domeniu nou prima data scaneaza mailurile si se verifica si se stabileste o politica generala asupra domeniului. La inceput intr-adevar mailurile ajung mai greu insa ulterior trec mai repede…
  Daca le trimiti mail la support iti zic sa-ti pui domainkeys(deh, e chestie inventata de ei)
  Iara e discutabila…

  De fapt ce e spam-ul? Ce e spam si ce nu e spam? Iara e discutabil…
  Mi se pare ca “cam batem apa’n piua”…

  Reply
 3. Fuzzy

  Google rulz și acesta este motivl pentru care face puhoaie de bani: îți dă ce vrei și nu te obligă să iei ce vrea el.
  În ceea ce-l privește pe Piticu l-am citit o perioadă scurtă, insă am ajuns la conluzia că nu mă interesează prea mult ce are el de spus pentru că inovația este în doze mici iar boombasticul în doze mari. Pas.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *