În primul rând doresc să urez “La mulți ani !” cititorilor mei.

Politica asta a celor 30 de zile în care poți returna un produs și îți poți primi banii înapoi este des întâlnită prin țările mai civilizate. Pe la noi nu prea am văzut-o până când nu au introdus-o și cei de la eMag. “Bravo lor” mi-am zis atunci, admirându-i pentru curajul de-a pune în practică o astfel de politică într-o țară a cărei locuitori sunt recunoscuți pentru tenacitatea lor și talentul de-a se folosi de toate chichițele pentru a produce pagube.

N-am avut ocazia să testez politica lor (și sper nici să n-am ocazia după treaba asta). Azi mă plimbam pe site-ul eMag aruncând un ochi pe la telefoanele mobile apărute ( deja îmi fac cu ochiul noile terminale cu Android 2.1/2.2 pe lângă prăfuitul meu HTC cu Win Mobile 6.5.3 ). Printre ele evident și HTC Desire HD. Pe pagina căruia, la review-uri/comentarii erau postate 2-3 plângeri apropos de modul în care se fac retururile la eMag. Prevăzăreț am salvat pagina și câteva ore mai târziu am dat reload. Evident comentariile dispăruseră.

Nu-i prima oară când eMag alege să răspundă criticilor folosind metode de genul ăsta. La o adică ăsta a fost și unul din motivele pentru care a dispărut subit din peisaj și forumul lor celebru. Evident, este mult mai lejer și mai simplu să aplici metoda cu ștersul urmelor și ciocul mic că poate nu bagă nimeni de seamă decât să răspunzi clar unor critici aduse de proprii clienți.

În scopul ăsta reiau eu aici doleanțele clienților eMag și poate se îndură cineva și de sufletul lor (și totodată și de-al nostru ca potențiali clienți) și ne răspunde mai clar cum stau lucrurile de fapt cu cele 30 de zile și care-i “fine print”-ul în cazul returului.