Aproximativ acum un an mi-am luat de la eMag un DVD-Player E-Boda 777 (ăla cu intrare USB). Zilele trecute a început să facă figuri cu dvd-urile intrate prin el și deja mă apuca groaza că trebuie să trec prin service-ul eMag. De fapt vorba vine “service eMag” pentru că nu prea au ei treaba cu băgatul nasului prin diversele chestii vândute ci, în cel mai bun caz, identifică mai exact problemele și trimit jucăriile în service-ul oficial. Și asta durează la ei cam o săptămână (dacă nu mai mult) plus încă pe-atât în service-ul oficial.

Revenim. Ca să evit service-ul eMag m-am gândit să-i întreb pe cei de la E-Boda (divizia electonice de la Rosal a lui nenea Prigoană) dacă nu pot cumva să aduc DVD-Playerul direct la ei. Mi-au răspuns în ~15 minute la mail și mi-au zis că pot să vin cu el direct la ei că și eMag-ul tot la fel face.

Prin urmare azi mi-am pus pe GPS străduța pe care au ei service-ul și-am pornit către ei. Ca idee, service-ul este pe undeva pe lângă ieșirea de la autostrada A2. A mers cum a mers treaba până când am intrat pe strada pe care-i sediul lor (Str. Oxigenului). Rar cred c-am văzut în viața mea o stradă care să arate în halul ăla. Afară era lapoviță, mașina sărea din groapă în groapă (o stradă pe care-aș fi putut face slalom printre gropi ar fi fost parfum) iar eu înjuram de zor. După câteva sute de metri parcurși într-a întâia și cu bucile încordate am ajuns la sediul lor. Înauntru frumos, termopane, canapele din piele, recepție, showroom de ziceam că n-am trecut prin tranșee ca să ajung acolo. Îmi expun doleanța către domnișoara de la recepție și în 2-3 minute apare un băiat de la service care-mi spune să iau loc că se ocupă pe loc de jucărie și că nu durează mai mult de 10-15 minute. A se nota că eu eram pregătit să las ăla acolo și deja înjuram în avans din cauză că mai eram nevoit să mai trec încă odată prin coșmarul ăla de drum. Așa că am făcut ochii mari și-am lăsat falca jos și m-am pus pe canapea. Ocazie cu care am descoperit și wireless-ul lăsat la liber pe acolo și m-am dat nițel pe el cu PDA-ul.

După ~10 minute a apărut băiatul cu aparatul în mână, l-a testat în fața mea, mi-a spus că avea motorul de la unitatea optică bulit, mi l-a pus în brațe, m-a rugat să-i semnez fișa de service și mi-a spus frumos “La revedere !”.

Și-acu’ am și eu o întrebare. De ce paștele mă-sii se poate lucra așa la ăștia și alțiii nu pot ? La urma urmei E-Boda-s niște chinezării care-au prins extrem de bine din cauze care țin și de modul în care se prezintă departamentul de Service și Suport. Comparativ cu ăștia, service-ul eMag e “living hell”.