Analiza politică

Avem 2 muncitori români plecați în Irak (de bunăvoie și nesiliți de nimeni) care lucrau într-o zonă în care se desfășoară un conflict militar. Ce fac ei ? Cumpără de la un soldat american o cameră de luat vederi și se apucă să filmeze tot ce văd p’acolo (mai mult ca sigur cu gândul să scoată niște bani pe treaba asta). Sunt prinși și acuzați de spionaj. Chestie absolut normală într-o zonă militară (nu că le-aș lua partea americanilor în Irak). MAE probabil află de situația lor și foarte rapid povestea se scurge și în presă. Presa începe cu înțepăturile la adresa statului român privind situația celor 2 (eu sincer i-aș fi lăsat acolo).

Aici se împute treaba. Tăriceanu apare cu scandal zicând că nu știa de treaba asta iar Băsescu a aflat înaintea lui. Băsescu, foarte relaxat, sugerează faptul că Tăriceanu minte și că ar trebui să ceară demisia ministrului de externe dacă-i adevărat ce spune. Ei, eu sunt în stare să pun pariu că Băsescu a făcut special treaba asta. Tăriceanu își arată mușchiu și face exact ce-a zis Băsescu. O altă greșeală politică majoră pentru el. Un alt ministru bine văzut, demis dintr-un motiv neclar în totalitate și care, mai mult ca sigur, o să ia calea PLD-ului. Tăriceanu a făcut din orgoliu exact ceea ce se aștepta și Băsescu să facă. Acum Băse e pe la munte și ignoră cu nonșalanță tot balamucul din jurul acestui subiect. E acoperit pentru că trebuia să afle despre soarta celor 2 muncitor fiind șeful CSAT iar Tăriceanu e pus la zid pentru că-i suspectat că a mai executat un “dușman” din motive politice.

În timpul ăsta, PSD-ul și PC-ul latră de pe margine cu declarații complet incoerente. Ba că Tăriceanu a avut dreptate când l-a demis pe Ungureanu, ba că l-a demis din motive politice și că războiul politic dintre Băsescu și Tăriceanu continuă și ce bine o să facă ei țării când o să-l suspende pe Băsescu. Colac peste pupăză am citit cea mai tare dumă zilele astea. Geoană zice că, în cazul în care va fi referendum pentru demiterea lui Băsescu o să fie o fraudă masivă. Du-te bă d’aci prostănacule.

Da. Avem circ și-i din ce în ce mai interesant. Eu unul pariez momentan pe Băsescu. Nu de alta da’ tre să fi făcut el bine ceva p’acolo dacă a reușit să-i pună pe toți în consens în ceea ce privește persoana lui. Rar lucru să-i auzi si pe aia de la PRM și pe PSD-iști și pe PC(R)-iști și mai nou și pe PNL-iști cum plănuiesc debarcarea lui la unison. Nu mai țin minte pe cine am auzit pe la radio cum că, în cazul în care Parlamentul votează suspendarea din funcție a Președintelui și în cazul unui referendum președintele NU este demis atunci Parlamentul înseamnă că nu reprezintă populația României. Chestie pe care o știm deja dar ar fi tare interesant s-o vedem și cu ochiul liber.

4 Comments Analiza politică

 1. nexus

  Nu vad de ce Romania ar fi trebuit sa-si puna obrazul pentru doi indivizi care nu au respectat contractul. Sunt sute si sute de romani in Irak care se ocupa cu imbutelierea apei. Nu e ciudat ca din tot acest “popor” numai doi au patit ce au patit?
  Cred ca se numeste prostie si tupeu – chestiile nemuritoare cu “numai la prosti vine apa” (la inundatii asta spuneau toti pe la carciumi in loc sa pun mana sa faca diguri) si “doar nu mi s-o intampla tocmai mie”.
  Iar Parlamentul ca “aparator al democratiei” si “reprezentant al poporului”… poate cu vot uninominal sa se mai apropie de ideea asta, dar pana la acest viitor indepartat nu-mi ramane decat sa rad la auzul acestor ideilor.

  Reply
 2. Meekuu

  Basescu stie sa se faca ascultat si stie sa trateze probleme de genul asta. I-a cerut-o meseria ani buni.

  Cat despre indivizii aia doi am uitat sa amintesc si faza cu 10000 de euro ceruti pentru interviu (pe la Antena 1).

  Reply
 3. nexus

  Atat de “traumatizati” erau ca primul gand a fost sa mai fure de undeva. Cu “spiritul” asta de “om muncitor” au si ajuns in rahatul asta.

  Basescu stie ceva mai bine ce e in capul omului dupa atatia ani de stat pe mare. Plus ca functia de capitan pe cea mai mare nava a R.S.R. nu venea pe baza de “e baiatul lui…”.
  Acum nu e circ – e poker. Fiecare isi asteapta randul si “liciteaza” sau face un bluff. Ramane de vazut cine va fi ultimul la masa de joc.

  P.S.: Imi place noua “varianta” a blog-ului. ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *