Ardeleni simpatici

Până mai acum vreo 2 săptămâni am avut ocazia să cunosc numai ardeleni simpatici. În general oameni de treabă, amuzanți și prietenoși. Chiar și ăia care erau mai ursuzi nu au fost niște lepre. Ei, am avut în curând ocazia să dau și de genul ăsta de ardelean. Auzisem câteva păreri ale celor care s-au mai întâlnit cu personajul respectiv dar în general nu-mi place să pornesc de la păreri preconcepute și sunt deschis în a cunoaște oameni noi.

Și la o primă discuție a părut un ardelean oarecum tipic, aerian, dezorganizat dar simpatic. Ca să am ocazia nici 24 de ore mai târziu după ce l-am cunoscut să îl aud cum bârfește o persoană pe care o cunoșteam de ceva vreme (și pe care el știa că o cunosc). Am zis c-o fi fost din cauză că a băut omul o bere și o fi avut niște frustrări ne-exprimate până atunci.

Neah, cred că este prima oară după mult timp când efectiv ajung să mă dau bătut în a mai încerca să las de la mine și să fiu amical cu o persoană. Am avut ocazia să observ cum la omul ăsta fuga de muncă se împletește armonios cu fuga de responsabilitate dar este primul în momentul în care este cazul să iasă în față. Am “admirat” cum convinge pe alții să-i poarte “bătăliile” atunci când i s-a părut că altcineva a îndrăznit să capteze atenția. Apoi, din cauza orgoliilor și a nesiguranței specifice ălora care pe undeva sunt conștienți că au fost depășiți de o situație și că cineva a fost totuși prezent să-i scoată din rahat, a preferat să îi ardă pe ăia care l-au ajutat doar de teama de a nu-i răpi gloria.

Și în final am avut ocazia să-l văd, împreună cu alte două persoane de peste 30 de ani cum minte și aruncă minciuni de la unul la altul ca niște copii de grădiniță după ce au făcut o boacănă, după ce s-au apucat să arunce cu noroi și să mintă și după ce, ca niște profesioniști în comunicare și în relații cu publicul ce sunt, au reușit să se facă de căcat în fața cui nu trebuia.

O să fie interesant momentul în care voi mai avea ocazia să mă întâlnesc cu personajul, nu de alta da’ lumea e mai mică decât pare și karma is a bitch.

2 Comments Ardeleni simpatici

  1. Cetin

    din nefericire ardelenii sunt majoritari asa. faptul ca cei cu care ne inconjuram noi sunt oameni de treaba nu duce decat la un confirmation bias

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *