Da. Am ghinion. Altfel nu-mi explic de ce paștele ma-sii tot dau de cacaturi din astea.  Sa reiau de la ultima poveste. Merita.

Ultima oara când va povesteam încercam sa-i conving pe cei de la Orange sa ma lase sa le platesc sub forma unui abonament lunar una din opțiunile existente pe piața pentru Pre-Pay. Nu vroiam un favor, nu vroiam telefoane gratuite, nu vroiam ceva disproporționat. Vroiam sa platesc la fel cât platește un client Pre-Pay și în plus ma angajam sa fac treaba asta pe termen lung. Poate chiar platit în plus având în vedere ca pot depași minutele din abonament.

Mdap, nu vor așa. Nu îmi dau voie ca abonat sa am un abonament cu opțiunile unui pre-pay. Muie. Dupa lungi parlamenteri am acceptat pentru numarul ala un abonament hibrid cu nu știu câte mii de minute în rețea, 60 naționale și x SMS-uri naționale. La 5€. Bani cu care puteam avea o frumoasa opțiune pentru pre-pay eventual si customizata pe nelimiteaza-te. Hibrid înseamna ca e un soi de pre-pay, adica îmi intra lunar 5€ în cont și se activeaza o opțiune de 5€, opțiune care conține cele zise mai sus. Buun, pentru asta trebuia schimbata cartela sim așa ca trebuiau sa-mi trimita acasa noua cartela în câteva zile. Zis și facut. Îmi dau acordul verbal la telefon și într-adevar în 2-3 zile a venit acasa cartela sim noua care trebuia activata în data de 15 (ziua cand se reseteaza abonamentele mele). Dupa care primesc un nou telefon de la ei sa-mi spuna ca s-a produs o eroare și ca au trimis o cartela gresita, s-o arunc pe aia trimisa de ei și-mi vor trimite alta. Și cam așa ramasese discuția. N-au mai trimis nimic dar noroc c-am fost și eu suficient de leneș încât sa nu arunc cartela trimisa de ei inițial. Pentru ca pe data de 15 cartela sim veche din telefon a încetat sa mai funcționeze. Dar a mers cu aia “stricata” trimisa de ei.

Dam pe repede-înainte aproape 2 luni și ajung în ultimele zile înainte de ziua de facturare. Când ma trezesc în imposibilitatea de-a mai suna de pe numarul respectiv. Pentru ca au fost terminate minutele naționale din opțiune și abonamentul de tipul respectiv nu poate face cost suplimentar. Adica da-te-n ma-ta de abonat, îți dam EXACT un pre-pay, fara sa-ți dam posibilitatea de-a avea o opțiune de pre-pay, semnezi pe x luni cu noi și daca termini minutele din opțiune nu conteaza ca-ți poți plati la finalul lunii factura, noi tot îți dam p.la. A fost, credeam la momentul respectiv, ultima picatura. Mi se va dovedi ca m-am înșelat. Mai urma. Am sunat la ei și am spus ca denunț unilateral contractul. Evident papagalii de la relații cu clienții mi-au râs în nas. Ah, contract verbal pe 6 luni, acu’ bend over.  Așa ca am trimis frumos un mesaj la contact în care îi anunțam ca denunț unilateral contractul în principal datorita faptului ca au uitat sa livreze și pe suport fizic ceea ce am agreat când am acceptat verbal contractul și nu știam ca odata terminate minutele nu pot sa mai dau telefoane. Fara sa luam în calcul și bâlbele cu sim-ul.  În plus (și aici ar putea fi cam singura fapta pozitiva a senatorului Iulian Urban) conform legii 161/2010 pot denunța unilateral contractul. Pentru ca nu am primit nimic gratuit. M-au sunat a doua zi, au acceptat cererea mea și începând cu 15 iulie numarul este liber de contract și va fi transferat pe Pre-Pay.  Astea se întâmplau chiar înainte de 15 iunie, data la care se reseteaza abonamentele.

Pe 18-19 iunie ma trezesc iar ca nu pot sa mai vorbesc de pe numarul respectiv de telefon. La nici 5 zile de la resetarea contului.  Sun la telefon și aflu ca nu s-a activat opțiunea automat așa cum trebuia și când am vorbit am vorbit direct din credit da’ e vina mea. Ca trebuia sa vad ca nu s-a activat și sa sun eu la ei sa o activeze. M-am certat cu ei nițel dupa care am renunțat. Nu rezolvi NIMIC la 411. Absolut nimic. Am depus iar sesizare, am cerut returnarea sumei platite sau încarcarea automata a telefonului cu 5€. Când am avut iar credit am sunat la ei și am cerut activarea. Pe data de 22 iunie. Am primit confirmare de activare și gata. Credeam eu. Dar nu s-a terminat aici.

Saptamâna trecuta, pe 29, iar m-am trezit în imposibilitatea de-a da telefoane. A doua oara în aceeași luna. M-am uitat pe serviciul cronus, parea ca iarași nu fusese activata nici o opțiune deși primisem confirmarea. Azi am sunat din nou la 411. Am explicat unei voci blonde ce s-a întâmplat și dupa vreo 10-15 minute de stat în așteptare am fost lamurit cu un sec :

“Auziți, ne puteți suna ceva mai târziu pentru ca nu ne funcționeaza prea bine baza de date… ” Cu alte cuvinte “va urma…”

Muie ma ! Muriți în chinuri și sper sa va dea Cosmote-ul și Digi-ul la buci pâna faceți bașici.