Am văzut azi un ditai bannerul întins pe unul din blocurile din Piața Unirii. Reclamă mare la Orange PrePay în care zicea că de 5 € lunar ai 2000 de minute și SMS-uri în rețea și 75 de minute și SMS-uri naționale și în plus ce nu-i consumat se raportează luna următoare. Și nu, n-am văzut-o în fugă ca să existe cumva șansa să nu fi citit corect mai ales că oferta este prezentă și pe site-ul Orange.

Eu, client Orange de peste 6-7 ani (pe abonament) plus încă x ani de pre pay chiar de pe vremea când se chemau Dialog, beneficiez la ora actuală de uimitoarea ofertă de 60 de minute naționale și 450 de minute în Orange + 200MB pentru internet pe mobil (abonamentul Panteră 8 ) la, evident, 8€ pe lună fără TVA. Fără să mi se raporteze ceva în cazul în care nu consum. Și mai plătesc încă 2 abonamente, unul de date cu 2gb trafic lunar la 11€ (pe care-l folosesc cam odată la 2-3 luni când am neaparată nevoie) și unul tot de voce, negociat cu chiu, cu vai cu 1000 de minute în rețea și 100 naționale la 5€ fără TVA lunar. Și colac peste pupăză nici alte avantaje nu prea am. Prețurile la telefoane sunt mari (chiar dacă cică beneficiez de ironicul “Orange Thank You” ) iar dacă ești cumva în perioada contractuală efectiv sugi cucul (să mă scuze cititorii mai pudici) că nu prea ai cum să-ți modifici abonamentul astfel încât să ieși mai convenabil la bani (poți trece doar la un abonament mai scump).

Acu’ întreb și eu retoric, cine-i prostu’ în relația asta client/companie ? Că stând și scărpinându-mă în cap mie mi se pare că eu (și la fel ca mine sunt și toți ceilalți clienți care plătesc lunar un abonament).